818x68-Bonart-IA

Biblioteca

Revista de Girona fa un recorregut literari pels paratges gironins

Revista de Girona fa un recorregut literari pels paratges gironins
bonart girona - 03/03/15

El número 289 de la Revista de Girona dels mesos de març i abril proposa al lector un apropament en clau literària a alguns dels paratges gironins més emblemàtics, coincidint amb Sant Jordi i reivindicant la necessitat de llegir els clàssics.


El dossier «Paraules que fan un món» es divideix en dotze articles escrits per diferents autors. Cadascun d’ells s’ha dedicat a ressenyar un indret concret de les nostres comarques partint dels textos de destacats escriptors i poetes. Així, Patrícia Langdon-Davies recorda Josep Pla en la intimitat del mas Pla, a Llofriu, als anys cinquanta. Miquel Martín ens parla de quan Carner estiuejava a Lloret. Eloi Sànchez ha tornat a Palamós buscant sa Catifa, amb els textos de Pujulà i Vallès a les mans. Adrià Pujol ha revisitat la prosa de Ventura Ametller i, amb ell, Poel, la capital de l’Imperi Bacant de Bacanària. Lluís Freixas passeja pel Sant Feliu de Guíxols de Gaziel i per sa Garó. Sebastià Roig ha tornat al mas de Palol de Fluvià cercant què hi queda de Carles Fages de Climent. Mertixell Fuente ha seguit les petges de Rosa Leveroni a Portlligat. Martí Cortadellas ha visitat les terres i alguns dels masos de Ruyra a Montnegre. Telm Terradas s’ha endinsat en el Medinyà de Modest Prats. Josep Pujol ha tornat a l’Esparra cercant els paisatges de Bertrana enmig de carreteres i autopistes. Maria Puig ha visitat l’Alta Garrotxa a l’ombra de La punyalada, de Marian Vayreda. Judit Pujadó ha parlat amb Raimon Vinyoli, fill petit de Joan Vinyoli, que ens recorda la faceta més familiar del poeta. I, finalment, el dossier compta amb un poema inèdit que Joan Vinyoli va dedicar a la seva germana Carmen quan va fer seixanta anys.


Aquest nou número de la Revista de Girona inclou diferents temes relacionats amb la història i l’actualitat cultural i social de les comarques gironines. Destaca l’entrevista de Carme Vinyoles i Pau Lanao a Sebas Parra, mestre d’adults; la biografia que Joan Domènech ha dedicat a Vicenç Esteban Darder, enciclopèdia vivent de la cultura popular de Tossa de Mar, i el perfil de Josep Garnés, un expert en els camins de ronda de la Costa Brava.


Aquest número també inclou un reportatge sobre La segona joventut de la cançó improvisada, i un de fotogràfic realitzat per Celeste Juan i dedicat a la malaltia de l’Alzheimer. A banda, també s’hi inclouen, entre d’altres, un article de patrimoni (dedicat a la pedra seca a les nostres comarques i a les vies braves), de lletres (dedicat a la poetessa Josefina Pons) o d’art (amb textos dedicats al realisme abstracte de Ramon Planes).

inclassificablesBanner-Flama-180x180px_v1-cat

Et poden
Interessar
...