Expo Josep Coll 2022 baner
Azkuna Zentroak en col·laboració amb el ZKM presenten \

Exposicions

Azkuna Zentroak en col·laboració amb el ZKM presenten "Open Codes. We are data"

bonart bilbao - 30/10/19
Nial nou-180x178banner-elscatala-180x180px
Azkuna Zentroak en col·laboració amb el ZKM | Center for Art and Media, de Karlsruhe (Alemanya), presenta l'exposició Open Codes. We are data, que es podrà visitar fins al 26 de gener del 2020. La mostra reflecteix la mirada d'una vintena d'artistes internacionals sobre el món en què vivim, un món creat i governat pels codis.

Segons ha destacat Fernando Pérez, director d'Azkuna Zentroak - Alhóndiga Bilbao, aquesta exposició "explora la dimensió artística de les tecnologies disruptives que estan revolucionant les nostres formes de vida. Tecnologies que conformen el que anomenem la cultura digital". Les cultures digitals són una de les sis línies de programació en Azkuna Zentroak, en diàleg amb la resta: l'art contemporani, les arts en viu, el cinema i les narratives audiovisuals, la societat i la literatura.

Open Codes. We are data és una mostra imprescindible per interpretar des de l'art el moment actual, on la producció, la divulgació i l'adquisició de coneixement estan experimentant un canvi a escala mundial a causa de l'evolució constant de les tecnologies. Tal com assenyala Peter Weibel, ideador de la mostra, "si el món és un camp de dades, necessitem l'art de la codificació perquè ens guiï a través d'ell". La interpretació contemporània d'aquest món codificat es veu reflectida en el format desinstitucionalitzat de la pròpia exposició, convertida en una plataforma de coneixement d'accés lliure que promou noves formes de trobada i debat crític.

En Open Codes. We are data les obres no s'agrupen físicament sinó segons la seva temàtica. D'aquesta manera, les persones visitants poden realitzar connexions entre els diferents temes a través d'un sistema de hashtags (#) similar al que s'empra en mitjans i xarxes socials i que representa les connexions obertes, fluides i dinàmiques entre temes, tan pròpies de nostre món interconnectat.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1