BannerFCC_Bonart
L\'Institut Català de les Dones i el MNAC impulsen la perspectiva de gènere en les activitats del museu

Notícies

L'Institut Català de les Dones i el MNAC impulsen la perspectiva de gènere en les activitats del museu

bonart barcelona - 05/03/15
Banner_180x180Impremta Pages - banner-180x178
La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, i Pepe Serra, director del Museu Nacional d’Art de Catalunya, han signat avui un conveni marc de col·laboració per aprofundir en la introducció de la perspectiva de gènere i la visibilització de les aportacions de les dones en les activitats del museu.

La signatura té lloc en el marc de la commemoració el proper diumenge dia 8 de març del Dia Internacional de les Dones. En motiu d’aquesta efemèrides les dones tindran accés gratuït al museu i el MNAC i l’ICD organitzen ClanDestines per Destí? Històries del món. Històries amagades. Històries de dones, que consisteix en sis representacions de teatre íntim que es van repetint a diferents sales del museu de la mà de la companyia AmagatTeatre. Es tracta de fragments literaris que tracten temes com la immigració femenina, el part, la sida, l’anonimat de les escriptores al passat, i el lesbianisme. El mateix dia es posarà en marxa al web del Museu Nacional un itinerari virtual amb obres de dones artistes de la col·lecció.

En el món de l’art l’androcentrisme ha invisibilitzat les dones pel simple fet de ser dones, fins i tot  aquelles que han estat capaces de trencar amb els rols establerts i destacar, no valorant suficientment les seves aportacions fins que a finals de segle passat s’han començat a realitzar recerques amb l’objectiu de restituir la  importància i transcendència d’aquest llegat.

Aquest conveni s'emmarca en el Pla estratègic de polítiques de dones 2012-2015, que defineix les línees d'intervenció, els processos de treball i les directrius que han d'orientar l'activitat dels poders públics catalans cap a la igualtat efectiva de dones i homes per donar resposta a les preocupacions, necessitats i aspiracions de les dones. Els objectius són fer més eficaces les polítiques i les actuacions governamentals a través de la incorporació de la perspectiva de gènere i de les dones, assolir la igualtat efectiva de dones i homes, i prevenir i actuar contra la violència masclista per aconseguir eradicar-la definitivament.

Et poden
Interessar
...