FCC-Segell-banner4
Retrospectiva del fotoperiodista Miquel Ruiz Avilés

Exposicions

Retrospectiva del fotoperiodista Miquel Ruiz Avilés

bonart la jonquera - 06/03/15
Impremta Pages - banner-180x178thumbnail_BANNER BONART (2)
Els porxos de Can Laporta de la Jonquera (carrer Major, núm. 2) acullen, fins al 26 de març, l'exposició fotogràfica Miquel Ruiz Avilés: una altra manera de captar el món, 1979-2013. La mostra és un testimoni gràfic que recull la trajectòria de Miquel Ruiz (Purullena –Granada–, 1954). , considerat un dels referents del fotoperiodisme a les comarques gironines.

Aquesta exposició, organitzada per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, arriba a la Jonquera després d'haver passat pel festival Visa Off de Perpinyà i per poblacions com Figueres, Castelló d'Empúries i Cadaqués. Desprès, continuarà el seu cicle itinerant per diferents sales d'exposicions de les comarques gironines com ara l'Estartit, Hostalric o Peralada.

La mostra respon a una acurada selecció d’entre totes les imatges que integren el Fons Miquel Ruiz, el qual va ser cedit el 2010 a INSPAI, i que consta de més de cent mil fotografies. La mostra segueix un patró temàtic mitjançant el qual fa un recorregut per la trajectòria professional i vital de Ruiz entre 1979 i 2003. Les fotografies exposades estan dividies en quatre blocs: el primer, que fa referència a la premsa territorial; el segon, sobre les seves experiències en la premsa internacional; el tercer se centra en la seva estada a Bòsnia, i el quart mostra la seva producció més recent a través d'Instagram.

Aquesta exposició també ha estat recentment inaugurada a la sala virtual 3D d’INSPAI, a la qual s’hi pot accedir tant des del lloc web del Centre (http://www.inspai.cat) com des de l’App Store (per a les tauletes tàctils Ipad). La sala virtual 3D té com a objectiu disposar d’un espai per promoure i difondre mitjançant les noves tecnologies les fotografies dels fons i les col·leccions fotogràfiques que custodia i gestiona INSPAI.

Aquest projecte serveix no només per donar a conèixer el patrimoni fotogràfic de les comarques gironines, sinó també per mostrar d’una manera àmplia el treball de Miquel Ruiz, el qual forma part d'una generació de fotògrafs que han deixat empremta en el món de la premsa a les comarques gironines.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura