banner-elscatala-817x88px
Pep Duran entra al Reina Sofia

Notícies

Pep Duran entra al Reina Sofia

Impremta Pages - banner-180x178thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
Bizarre corpori. Geografia personal, mapa del cos, instal·lació de Pep Duran datada el 1992, ha estat adquirida pel Real Patronato del Museo Reina Sofia que ha aprovat la compra d’aquesta i d’altres vint-i-cinc obres que eren exposades a la fira ARCO 2015. El total de l’operació ha estat de 34.884 € segons ha informat el museu en una nota de premsa sobre les adquisicions efectuades durant la fira celebrada enguany del 25 de febrer al 1 de març al parc firal Juan Carlos I d’IFEMA.

La instal·lació de l'artista vilanoví Pep Duran fou realitzada l’any 1992 i presentada a la galeria Carles Taché de Barcelona, en la present edició d’ARCO Pep Duran ha estat representat per la galeria +R (maserre), dirigida per Rocio Santa Cruz i Ana Mas que tenen oberta galeria al barri de sant Gervasi a Barcelona.

Pep Duran Esteva (Barcelona, 1955) és un escultor, pintor i escenògraf espanyol. El 1978 realitzà la seva primera exposició a Barcelona i des d'aquell moment la seva trajectòria com artista s’ha centrat en el treball de la construcció, la representació i l’espai. Ha destacat per la seva capacitat de transfigurar l’escultura transformant-la en instal·lació i arquitectura fins arribar a un punt de simbiosis entre ambdues.
Les seves obres es troben en nombroses col·lecciones privades i públiques com el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) o Artium de Vitòria. Ha exposat tant col·lectiva como individualment en ciutats espanyoles i europees com Barcelona, Madrid, Valencia, Donosti, Lisboa, Londres, Amsterdam, Colònia, Torino, Copenhage i també a Mèxico D.F., San José de Costa Rica, entre altres.
Ha realitzat nombroses escenografies de teatre participant en muntatges per al Teatre Lliure, el Teatre Nacional de Catalunya i el Teatro de La Zarzuela de Madrid. Com a director artístic ha col·laborat en diverses pel·lícules essent premi de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya al Millor Tècnic per el vestuari de ‘Luces y Sombras’ de Jaime Camino el 1989. El seu projecte Sin escenario, organitzat per el Seacex i el Ministerio de Asuntos Exteriores i de Cooperación, ha estat itinerant per els museus d’Art Contemporani Marte de El Salvador, MADC de Costa Rica, MAC de Panamà y el Centro Cultural de España en Mèxic.

El seu darrer projecte expositiu, Una cadena de acontecimientos, comissariat por Chus Martínez en el MACBA Capella, una instal·lació de peces ceràmiques amb relleus incrustats i esmaltats. Va presentar la seva obra recent a la galeria +R de novembre de 2013 a febrer de 2014 i a Vilanova va portar a La Sala Centre d’Art Contemporani una instal·lació que va titular Abans que hi entri algú, que recollia elements del seu univers objectual i d’imatges.

A més de la instal·lació de Pep Duran titulada Bizarre corpori. Geografia personal, mapa de cos, el Museu Reina Sofia ha comprat obres de Nacho Criado, Luis Castellanos, Fernando Sinaga i Julia Spínola. A aquests cal afegir els noms d’Eric Baudelaire (EE.UU.), Miriam Cahn (Suiza), Harun Farocki (Checoslovaquia), Beatriz González (Colombia), Dura Maurer (Budapest), Leticia Parente (Brasil) i Mladen Stilinovic (Belgrado). Colombia ha estat el país convidat a la fira d’art ARCO que enguany ha celebrat la seva trenta-tresena edició.

Imatge de la instal·lació de Pep Duran, ara propietat del MNACRS.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-