970x250_appec2021

Notícies

El director de MACBA rectifica i anuncia la inauguració de "La bèstia i el sobirà"

bonart barcelona - 20/03/15
Impremta Pages - banner-180x178180x180-1
El director del MACBA, Bartomeu Marí ha rectificat i en un comunicat fet públic ha decidit inaugurar el dia 21 l'exposició La b¡bèstia i el sobirà que havia estat suspesa per considerar el responsable del museu barceloní que l'exposició d'una obra que feia referència al rei Joan Carles era inapropiada. Bartomeu Marí ha reiterat les "més sinceres disculpes" i ha posat el càrrec "a disposició del Consorci del MACBA"

La nota del director del MACBA comença indicant que "davant la pràctica unanimitat de veus d'associacions professionals i sectorials, entitats i individus exigent l'obertura de l'exposició La bèstia i el sobirà, he decidit que aquesta sigui accessible al públic a partir del 21 de març". Pensa Bartomeu Mari que "si inicialment vaig pensar que la no inclusió de l'obra d'Ines Doujak o la no obertura de la mostra protegiria el Macba com a institució cultural dedicada al servei públic, les conseqüències d'això han estat les contraries a les desitjades. La publicitat donada a l'obra i les opinions emeses per molts i diferents sectors de la societat, des del món de l'art i la cultura fins a la política i els mitjans de comunicació, així com els professionals internacionals de l'art, m'han fet reconsiderar la decisió inicial de no inaugurar-la". Bartomeu Marti afegeig que "mai no he cregut que el meu gest fos de censura: ho vaig percebre com un desacord amb la presència d'una obra en concret i els efectes de les seves possibles lectures".

Així doncs, el dissabte dia 21 de març el públic tindrà accés a una exposició que ha generat una encesa polèmica en el món de les arts degut a la negativa, inicial, del director del MACBA de no inaugurar-la.

A la imatge, l'obra origen de la polèmica i que ara es podrà veure al MACBA.

Et poden
Interessar
...