0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

El Museu de Lleida torna a exposar l'obra de Santiago Sierra 'Presos polítics a l'Espanya contemporània'

El Museu de Lleida torna a exposar l\'obra de Santiago Sierra \'Presos polítics a l\'Espanya contemporània\'

El Museu de Lleida ha instal·lat a una de les sales de l’exposició permanent l’obra de Santiago Sierra Presos polítics a l’Espanya contemporànea.

Al febrer de 2018 va ser retirada de la fira ARCO l'obra de l'artista Santiago Sierra Presos polítics a l'Espanya contemporània causant un enorme enrenou mediàtic. La instal·lació que es va convertir en polèmica està integrada per 24 fotografies en blanc i negre de rostres pixelats que fan referència a 74 presos polítics de col·lectius i posicions molt diversos.

Un dia abans de l'obertura de la fira, la direcció d'IFEMA va demanar a la representant de l'artista, Helga del Alvear, que la retirés abans que ARCO obrís les portes «perquè no interferís en la resta de l'exposició». Per la seva banda, la galerista va accedir a la petició ja que per a ella no es va tractar de censura. No obstant això, es va produir una situació mai vista en les 36 edicions anteriors de la fira: la retirada d'una obra a causa del seu contingut. La peça adquirida per l'empresari i periodista Tatxo Benet s'exhibirà al Museu de Lleida fins que les preses i presos i exiliats recuperin les llibertats.

A la imatge, detall de la peça de Santiago Sierra.
Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88