FCC-Segell-banner4
La Tate Britain organitza la primera retrospectiva en cinc dècades de Barbara Hepworth

Exposicions

La Tate Britain organitza la primera retrospectiva en cinc dècades de Barbara Hepworth

bonart londres - 30/03/15
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner_StellaRahola_Bonart_360x356
Tate Britain presenta a Londres la primera exposició retrospectiva en cinc dècades de l'obra de Barbara Hepworth, una de les més importants artistes britàniques. Barbara Hepworth (1903-1975) va ser una de les principals figures del moviment d'art modern internacional dels anys 30 i una de les escultores amb més èxit mundial en les dècades dels 50 i 60. Aquesta completa retrospectiva obrirà les portes al públic el 24 de juny de 2015. La mostra destacarà la gran rellevància, que de vegades passa desapercebuda, de Barbara Hepworth en el món internacional de l'art. El públic podrà veure els diferents contextos i espais en els quals l'artista va presentar el seu treball, des l'estudi als paisatges.

L'exposició mostrarà més de 70 obres de Barbara Hepworth, incloent grans escultures així com obres menys conegudes i algunes realitzades per altres artistes. Al principi s'exposen les seves primeres escultures conservades, que daten dels anys 20, al costat d'obres contemporànies dels seus predecessors i companys artistes com ara Jacob Epstein o Henry Moore. A través de les obres seleccionades, realitzades en el període d'entreguerres, sent alumna de l'Escola d'Art de Leeds i del Reial Col·legi d'Art, es percep com el treball de l'artista entronca amb la cultura escultòrica en fusta i pedra.

L'exposició Barbara Hepworth: Sculpture for a Modern World està a càrrec de la comissària d'art Penelope Curtis, directora, a la Tate Britain i de Chris Stephens, Conservador principal, del Modern British Art i responsable de les exposicions, al costat de la comissària assistent Inga Fraser i Sophie Bowness, néta de l'artista. Un catàleg completament il·lustrat completarà la mostra. L'exposició es traslladarà posteriorment al Museu Kröller-Müller Museum, a Otterlo (Països Baixos) de novembre de 2015 a abril de 2016 i al Muesu Arp, a Rolandseck (Alemanya) de maig a agost de 2016.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021