FCC-Segell-banner4
Exposicions a la sala García-Tornel i l’edifici de Casa Saladrigas

Notícies

Exposicions a la sala García-Tornel i l’edifici de Casa Saladrigas

bonart blanes - 01/04/15
2Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-catGif_Viladot_180x180_2
Blanes potencia les arts plàstiques a les sales d'exposicions municipals amb 13 mostres. Un dels eixos de treball de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes són els continguts de les dues de les sales municipals d’exposicions amb què compta el municipi: la García-Tornel i l’edifici de Casa Saladrigas. Per segon any consecutiu, s’ha apostat per potenciar les arts plàstiques a través dels dos equipaments, així com altres esdeveniments lligats al municipi. Per donar-ho a conèixer amb prou antelació, s’ha confeccionat un fulletó que recull la programació que hi haurà a les dues sales fins al setembre, i del qual s’han editat 7.000 exemplars.

En total, s’han previst 13 mostres de diferent caire. En general, les que s’allotgen a Casa Saladrigas són les que tenen més anomenada o bé, al ser d’un format més voluminós, han d’anar necessàriament destinades a aquest edifici, que pot oferir una superfície més gran per inquibir-les. Per la seva banda, les exposicions de la sala García-Tornel solen ser d’artistes que tenen una certa projecció, així com els que estan lligats al municipi per la seva trajectòria o pertinença.

Si bé en general el què més abunda a les dues sales són les mostres pictòriques i fotogràfiques, també hi ha altres tipus de continguts, com per exemple les commemoratives d’aniversaris que enguany celebren dues entitats del municipi de la Costa Brava.


Una altra excepció són les mostres que recullen obres participants en sengles concursos. En total n’hi haurà tres: dos són de caire fotogràfic i el tercer seran els treballs que concorreran al concurs de cartells del 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Per la seva banda, els dos concursos fotogràfics són d’una banda el 43è Premi Quillat que organitza l’AFIC i de l’altra el 21è Concurs de Festa Major que organitza l’Ajuntament de Blanes amb el suport d’AFIC.

Casa Saladrigas allotjarà fins el dia 15 l’exposició Dalí Breaking News que s’ha organitzat amb el suport del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, la Diputació de Girona i l’Agència EFE. A finals d’aquest mes desembarcarà per tercera edició consecutiva en aquest edifici Joves Talents V.3, una mostra col·lectiva de nous artistes que té l’objectiu de promocionar i donar a conèixer la seva obra. Enguany hi haurà quatre participants: les fotografies d’Aida Martínez, els quadres d’Aida González Subirà, les ceràmiques d’Anna Amorós i els dibuixos de Joel Reñaga.

A partir del 30 de maig i fins a finals de juny l’artista blanenc Miquel Gelabert presenta Linescapes, un recull de pintures amb paisatges naturals i urbans. Des de principis de juliol i fins l’1 d’agost es podran visitar les obres guanyadores i participants a la 43a edició del Concurs Fotogràfic Digital Quillat 2015, i des de principis d’agost fins a mitjans de setembre hi haurà dues mostres simultànies: els 50 anys de la Banda del Col·legi Santa Maria –presentada amb el títol 50 Anys Formant Músics- i el 21è Concurs Fotogràfic Focs i Festes 2015.


L’exposició que es podrà visitar fins a mitjans de mes a la sala García-Tornel es va posar en marxa tot just fa unes dies: Joan Padern, aquarel·lista: De la Costa Brava a Amèrica (1946-1967). Els quadres del genial pintor, fill adoptiu de Blanes, seran substituïts durant els propers mesos per altres tres artistes: Fèlix Gallent, que presenta Colors i Pinzellades d’en Gallent; Núria Duarte amb les seves Mirades plenes de llum i color; i la mostra que es presenta sota el títol La Substància dels Somnis, amb obres d’Antoni Torres.

Durant bona part del mes de juliol s’allotjarà a la cèntrica sala la mostra 50 Anys Fent Camí, amb objectes i material per commemorar el primer mig segle de vida del CAU, l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa. Per últim, del 22 de juliol al 2 d’agost hi haurà l’exposició de treballs del Concurs de Cartells del 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava; i del 8 al 23 d’agost la mostra VIU, de Sònia Isern, amb aquarel·les abstractes de delicades formes i combinació colorista.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura