banners-CAT-04-1280x150

Certàmens

El Loop acull les últimes propostes de videoart i imatge en moviment

El Loop acull les últimes propostes de videoart i imatge en moviment
bonart barcelona - 09/04/15

La XIII Edició del LOOP Barcelona, formada per Fair, Festival i Studies, articularà el seu programa artístic i els espais de debat al voltant de dos grans fils conductors: What about collecting video art? (Com col·leccionar videoart) i Beyond the Image: Sound (Més allà de la imatge: So)

A través de tres seccions – Fair, Festival i Studies – LOOP Barcelona presenta del 28 de maig al 6 de juny una acurada selecció de peces de vídeo, un programa exposicions als principals espais de la ciutat, intervencions a l’espai públic i desplega un ampli programa de xerrades i trobades professionals al voltant del videoart entre el 28 de maig i el 6 de juny a la ciutat de Barcelona.

Per una banda, la LOOP Fair, entre el 4 i el 6 de juny, reunirà a l’Hotel Catalonia Ramblas més de 45 galeries que presentaran a les diferents habitacionssolo shows de vídeo artistes contemporanis, moltes d’elles, premières a nivell mundial. En les mateixes dates, LOOP Studies desplegarà un ampli programa de xerrades i trobades entre professionals del videoart en un gran espai de treball que convidarà a reflexionar sobre les dues grans línies de treball de LOOP 2015.

Entre les novetats d’aquest any destaca la primera edició del Premi Discovery, patrocinat per Estrella Damm, que neix amb l’objectiu d’apostar per la producció de vídeos i pel·lícules d’artistes internacionals a través d’una convocatòria oberta a la comunitat artística. El guanyador del Premi Discovery, que compta amb una dotació econòmica de 5.000 euros, serà anunciat el 5 de juny en una festa  a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, que acollirà també una exposició amb les 10 obres finalistes de l’edició d’enguany.

LOOP Barcelona no és tant sols un esdeveniment per a professionals sinó que busca aproximar-se a la ciutadania. Per això, entre el 28 de maig i el 6 de juny diversos espais de la ciutat acolliran les exposicions de vídeo programades en el marc del Festival LOOP. El recent inaugurat Museu de Cultures del Món, així com nombrosos espais del recinte de l’Antic Hospital de la Santa Creu, entre d’ells la Biblioteca Nacional de Catalunya i la Capella, se sumaran per primera vegada als espais de la ciutat que acolliran projectes expositius i intervencions artístiques. Entre aquests, es comptarà amb la Filmoteca de Catalunya, el  cinema Zumzeig, el Mercat de la Boqueria, la Virreina-Centre de la Imatge, el Reial Cercle Artístic, el Museu Picasso, l’Ateneu Barcelonès, el Museu Frederic Marès i el Palau del Baró de Quadras, edifici modernista construït per Josep Puig i Cadafalch i actual seu de l’Institut Ramon Llull. Arts Santa Mònica presenta una nova obra de l’artista Jordi Colomer, guanyador de la primera edició del premi per a la vídeo creació llençat recentment per la Xarxa de Centre i Espais d’Arts visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica, LOOP Barcelona i que compta amb el suport de la Fondazione Sandretto Re Rebaudengo.

En aquestes dates també es produiran diverses intervencions especials a l’espai públic de la ciutat amb la quarta edició del projecte UMVA (Unitat Mòbil de vídeo arquitectura). Aquest projecte, realitzat en col·laboració amb la Universitat d’Arquitectura de la Salle, consisteix en posar en contacte els estudiants d’arquitectura amb artistes locals per a la producció de peces i material d’investigació.

 
Limit_obert_Bonart_180x180 pxinclassificables

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90