FCC-Segell-banner4
Manuel Lobo cedeix el seu fons fotogràfic a la Diputació

Notícies

Manuel Lobo cedeix el seu fons fotogràfic a la Diputació

bonart girona - 17/04/15
Banner-300x250_1Baner_Viladot_Bonart_360x356
Manuel Lobo Serra ha cedit el fons fotogràfic i documental de la família Lobo Serra Batlle a INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. Es tracta d'un fons privat i familiar que recull la història de la família del cedent, datat entre 1850 i 2000, i format per 1500 fotografies i 800 documents, aproximadament.

Una part del fons el configuren fotografies antigues de la família, datades des de 1890 i realitzades per diversos autors, i amb varietat de formats i procediments (ferrotips, negatius sobre plaques de vidre i sobre plàstic, albúmines, etc.).

A les imatges trobem grups de fotografies procedents de diferents familiars, com els ferrotips dels besavis de Manuel Lobo, Joaquim Batlle i Caritg i Consol de Pagès i de Puig; fotografies del polític i poeta figuerenc Anicet de Pagès, germà de la besàvia de Manuel Lobo, i d’altres procedents de l'oncle del cedent, Màrius Serra i Batlle, i datades a partir de finals del s. XIX i fins a mitjan 1990.

Una altra part del fons està formada per fotografies de mitjan segle XIX, algunes de les quals recollides per Moisès Serra i Bartolomé (avi del cedent, coronel d'infanteria i membre del Regiment d'Àsia núm. 55, situat a l'antic convent de Sant Domènec de Girona) i d'altres realitzades per ell mateix. En aquest grup hi trobem imatges de Melilla, que reflecteixen els efectes de la batalla d'Annual de 1921, i algunes sobre la recuperació de cadàvers després de la caiguda de Monte Arruit, el 1921.

Una tercera part de les imatges que integren aquest fons és la formada per una col·lecció de postals que inclou vistes de les comarques gironines, dibuixos i caricatures, agrupades per l'àvia del cedent, Sara Batlle de Pagès.

Pel que fa a la part documental del fons, està formada per un seguit d'importants documents relacionats amb la vida militar de Moisès Serra i la Guerra Civil espanyola, en la qual va participar: l'historial militar, documents administratius, carnets, partides de naixement, cotitzacions a la CNT, bitllets de principis de segle, salconduits i cartes dirigides a la seva família abans de morir.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner