FCC-Segell-banner4
El Celler Espelt acull un taller de Land Art

Notícies

El Celler Espelt acull un taller de Land Art

bonart vilajuïga - 18/04/15
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
Dins dels actes del VÍVID – Festival del vi 2015, el dia 25 d’abril, de 10.00 a 14.00h. a les vinyes situades davant del Celler Espelt, a Vilajuïga tindrà lloc Vinya lluerna, un taller de Land Art (art de la terra) a càrrec de l'artista figuerenc Jordi Mitjà.

El Land Art (art de la terra), és un corrent de l'art contemporani creat a la natura i sorgit a finals dels anys 60 i principis dels 70, que utilitza el marc i els materials de la mateixa natura (fusta, terra, pedres, sorra, vent, roques, foc i aigua, etc.). Generalment, les obres es troben a l'exterior, exposades als elements, i sotmeses a l'erosió natural.

Amb el taller Vinya Lluerna l’artista ens proposa convertir el paisatge peculiar i familiar de la vinya en un treball col·lectiu i artístic. Una obra d’art on tots els participants podran posar el seu gra de sorra i que podrà ser contemplada i viscuda tant de dia com de nit. Prèviament, Jordi Mitjà explicarà algunes nocions d’això que s’ha anomenat Land Art, perquè puguem comprendre en tota la seva dimensió aquesta experiència.

Es tracta de fer una recollida de rocs i pedres del vinyet, netejar-los i pintar-los amb traces de color luminescent. Un cop secs, es dibuixaren amb color tot tipus de formes. Quant els tinguin tots els rocs secs, s'aniran enganxant, -amb silicona-, damunt dels pals de la vinya. L’objectiu del taller és generar un gran dibuix de dibuixos que atraparà la llum del sol. Una obra d’art que de dia es podrà veure com una exposició de rocs pintats i de nit es contemplarà com un conjunt de lluernes.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner