M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT

Biblioteca

IV Catàleg Raonat de l'artista Julio González al Musee Picasso de París

IV Catàleg Raonat de l\'artista Julio González al Musee Picasso de París
210719_Vacca_Banner_180x180180x180-1


La Fundació Azcona i Julio González Administration van presentar al Museu Picasso de París el volum IV del Catàleg General Raonat de l'artista Julio González (Barcelona, 1876-París, 1942).


La publicació està concebuda com un catàleg general complet de l'obra de Julio González -escultures, dibuixos i pintures conegudes- que constarà de sis volums, tots signats per l'historiador i crític d'art Tomàs Llorens, ex director de l'IVAM i Reina Sofía; ex conservador en cap de la col·lecció Thyssen-Bornemisza, i gran expert mundial en aquest artista.

 

Un dels capítols del volum està dedicat a les escultures realitzades per González en col·laboració amb Picasso entre 1928 i 1932…. I és que, el 1928, Picasso va sol·licitar l'ajuda de González per portar a terme un monument funerari a la tomba de Guillaume Apollinaire. Picasso s'inspirà en un poema d'Apollinaire i va voler esculpir l'aire; per fer-ho crearia una gàbia de ferro. Picasso es va recordar de González, el vell amic artista i artesà de la Barcelona de la seva jovenesa, i va decidir col·laborar junts en el projecte. El resultat va ser un conjunt d'escultures metàliques, principalment en ferro, que sol considerar-se  un dels capítols més brillants de l'obra de Picasso.


Et poden
Interessar
...

300x600-Gaudí - Gene