Expo Josep Coll 2022 baner
Àngel Camino exposa gravats i escultures a l’espai La Galeria del Centre Cultural Terrassa

Àngel Camino exposa gravats i escultures a l’espai La Galeria del Centre Cultural Terrassa

bonart terrassa - 07/11/19
La-Galeria-201602-recursBaner_Esteva_Bonart_360x356

L’exposició La foscor visible d’Àngel Camino s’inaugura aquest dijous 7 de novembre i es podrà visitar fins l’1 de desembre. ‘“Sempre he volgut moure pedres’ explica Camino, “al fer-ho, es posen en ordre tant les seves formes com els seus continguts”. Amb les seves escultures l’artista busca respostes a preguntes que porten a fer-se altres preguntes.


A l’exposició La foscor visible, Camino ens mostra una estreta interrelació i complementarietat entre les peces, combina gravat i escultura, aplicant ambdues tècniques, sovint aplica gravat a l’escultura i escultura al gravat. ‘Què és sinó una planxa de gravat calcogràfic sino un baix relleu?’ es pregunta el crític d’art Francesc Carbonell en el text de presentació. 


Àngel Camino va néixer a Valladolid i va viure al País Basc on va conèixer l’escultor Jorge de Oteiza i va posar rumb a la seva vena artística mentre seguia els seus estudis de Química Industrial. Més tard, va estudiar a Deba (País Basc), l’Escola Massana (Barcelona) i a l’Atelier 17 a París. Als anys setanta i vuitanta es va dedicar a la docència a l’escola Illa de Sabadell, a l’Escola Massana i l’Escola de Gravat de Calella, entre d’altres centres. Actualment resideix i té l’estudi al Penedès. Algunes de les seves obres de caràcter monumental es poden veure de forma permanent a Amurrio (Álaba), Corea del Sud, Begues i Fuerteventura. Camino ha obtingut diversos premis, tant de gravat com d’escultura, beques i reconeixements. 


A la imatge, detall d'una de les peces d'Àngel Camino.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura