FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"L’espurna de la revolta" al Born CC

bonart barcelona - 27/04/15
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
Del 14 d’abril al 31 de maig, El Born CC acull  l’exposició L’espurna de la revolta, produïda per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners. Aquesta exposició commemora el 375è aniversari de la Revolta dels Segadors, el Corpus de Sang del 1640, a Barcelona. Es tracta d’un fet cabdal de la història de Catalunya que va representar la ruptura entre el Principat i la monarquia hispànica de Felip IV i el seu valido, el comte duc d’Olivares, en una guerra que va durar 12 anys.

La guerra dels Segadors (1640-1652) , o guerra de Separació,  va veure la proclamació de la primera República Catalana, la mort del president de la Generalitat Pau Claris, el naixement del nostre himne nacional, la sobirania de la corona francesa i el desmembrament del principat de Catalunya, que va perdre els comtats del Rosselló, el Conflent i la Cerdanya amb el tractat dels Pirineus, però que, malgrat tot, va conservar les seves llibertats.

Aquesta exposició es complementa amb un cicle de conferències, amb la presència d’historiadors especialistes en el tema com Xavier Torres o Agustí Alcoberro, i de la presentació del llibre Ambaixadors catalans a Madrid. Els inicis de la Guerra de Separació (1640-1641).

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]