JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Espai Josep Romeu presenta els projectes de cooperació al desenvolupament

Espai Josep Romeu presenta els projectes de cooperació al desenvolupament
bonart vic - 28/04/15
El recent inaugurat Espai Josep Romeu presenta una exposició amb els projectes de cooperació al desenvolupament que Vic està portant a terme a Senegal, mitjançant la partida del 0,7 %. La mostra s’obrirà al públic a partir del 30 d’abril i es podrà visitar fins el proper 30 de maig del 2015.
La proposta de fer aquesta exposició sorgeix del Consell Local de Cooperació de Vic, format per diverses ONG’s, entitats de la ciutat, centres educatius, la UVic-UCC i el Consorci Hospitalari de Vic. En el marc del Consell es planifiquen les accions de sensibilització que es faran a Vic al llarg de l’any, així doncs aquesta exposició s’emmarca en aquest Pla de sensibilització. Els àmbits prioritaris en els projectes de cooperació que s’impulsen des de Vic són: l’educació obligatòria, l’ocupació i el desenvolupament econòmic i la formació ocupacional.
Es considera important que els projectes parteixin de les pròpies necessitats i potencialitats de la zona. En aquest sentit, l’exposició explica els projectes que es realitzen a Diatock i com s’implica la comunitat rural senegalesa i el Consell de cooperació de Vic. En aquest sentit, doncs es mostra la construcció d’una escola de primària; la creació d’una horta de conreu per a dones; la formació i acompanyament de projectes; l’ampliació de l’escola de primària i la construcció d’una granja de pollastres i gallines. Destacar que aquest dos darrers projectes s’executen amb la gestió i suport de l’Aula Oberta del Col·legi d’Arquitectes de la Delegació d’Osona i l’entitat Espais Humans. A més, l’exposició també explica i mostra un projecte que vincula el Casa Sport, club de futbol femení de primera divisió de Ziguinchor, al sud de Senegal, amb l’entitat esportiva, OAR Vic.
Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1banner-oro-180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90