FCC-Segell-banner4
La Fundació Botín acull \

Exposicions

La Fundació Botín acull "Sol LeWitt. 17 Wall Drawings. 1970-2015"

bonart santander - 30/04/15
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Baner_Esteva_Bonart_360x356
Del 18 de juliol al 10 de gener de 2016, la sala d'exposicions de la Fundació Botín a Santander acollirà Sol LeWitt. 17 Wall Drawings. 1970-2015. Organitzada en col·laboració amb la Yale University Art Gallery i The Estate of Sol LeWitt, és la mostra més ambiciosa d'Espanya, dedicada en exclusiva al dibuix mural d'aquesta figura cabdal de l'art del segle XX, considerat el pare de l'Art Conceptual.

Comissariada per John Hogan, Director d'Instal·lacions i arxivista de Wall Drawings a la Yale University Art Gallery i dibuixant de Sol LeWitt des de 1982; i per Benjamin Weil, director artístic del Centre Botín, l'exposició oferirà al visitant una perspectiva única de l'evolució formal i conceptual del dibuix mural a la trajectòria de l'artista.

De la selecció de disset dibuixos murals que componen l'exposició, realitzats entre 1970 i 2015, setze són inèdits a Espanya -el dissetè va ser inaugurat a Madrid el 1989-, i la majoria no han estat exposats de nou després de la seva primera execució fa més de vint anys. A més, Wall Drawing 7A serà portat a terme per primera vegada a la sala d'exposicions de la Fundació Botín.

Sol LeWitt. 17 Wall Drawings. 1970-2015 posa l'accent en un principi teòric bàsic en la trajectòria de Sol LeWitt que s'ha convertit des de llavors en pràctica habitual de la creació contemporània: la supremacia de la idea i del procés creatiu sobre l'obra d'art pròpiament dita. Com afirmava el propi artist: "la idea és la màquina generadora d'art".

Paral·lelament, el conjunt de dibuixos murals que es mostra a Santander reflecteix l'extraordinària consistència de les exploracions sistemàtiques de LeWitt i la notable diversitat i evolució de la seva pràctica artística, tant des del punt de vista formal (de les seves figures geomètriques simples a les formes " contínues "i" complexes ") com en la varietat de tècniques utilitzades (grafit, llapis a color, tinta xinesa o pintura acrílica).

Et poden
Interessar
...

817x68