FCC-Segell-banner4
“Despertar” d’Eduardo Chillida a la Galeria d’Art Mayoral

Exposicions

“Despertar” d’Eduardo Chillida a la Galeria d’Art Mayoral

bonart barcelona - 04/05/15
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Nial nou-180x178
La Galeria d’Art Mayoral del Consell de Cent, 286 de Barcelona presenta del 20 d’abril al 27 de juny Chillida, despertar. Amb aquesta mostra es torna a realitzar, onze anys després, una exposició de Chillida a una galeria d’art de Barcelona. S’ha portat a terme en col·laboració de la Fundació Eduardo Chjillida-Pilar Belzunce.

A l'exposició s’hi troben onze obres, una selecció acurada d’escultures, dibuixos i gravats de l’artista basc, entre les quals cal destacar: Hierros de temblor III, creada l’any 1957, forma part de la primera etapa de maduresa de Chillida, amb les que l’escultor va iniciar una investigació plàstica que va resultar determinant en el posterior desenvolupament de la seva carrera artística i a solidificar el seu prestigi internacional. Estela: realitzada l’any 1992. Les esteles són una sèrie d’escultures molt importants en la trajectòria de Chillida. Al llarg de la seva carrera va dur a terme 69 obres titulades esteles. La majoria d’elles van ser realitzades en acer, tot i que també existeixen versions en terra, granit i fusta. Algunes d’elles són monuments públics com l’Estela a Rafa Balerdi a Sant Sebastià, l’Estela de Gernika o l’Estela VII per al Monumento a los Fueros a Vitoria Gasteiz. Cal destacar que un grup d’aquestes obres van ser realitzades en homenatge a personalitats del sector cultural a qui Chillida admirava com: Pablo Picasso, Manolo Millares, Pablo Neruda, Salvador Allende, Edgar Allan Poe, etc.

Ens Il·lusiona fer una exposició individual de Chillida a la nostra galeria, perquè va ser un artista cabdal per la seva creativitat i sensibilitat i pel seu compromís social. A la vegada és un dels grans artistes del segle XX i té molta relació amb la ciutat de Barcelona, com es pot veure a la Plaça dels Àngels, a la Plaça del Rei i al Parc de la Creueta afirma Jordi Mayoral, director de la galeria.

L’exposició també ofereix una selecció de fotografies dels monuments de Chillida en els espais públics d’arreu del món i la projecció del vídeo El arte y los sueños sobre l’artista on es pot descobrir les seves inquietuds, la seva metodologia de treball i la seva faceta més personal.

Eduardo Chillida (San Sebastià, 1924-ibídem, 2002) va ser un artista molt reconegut per la seva escultura amb ferro i formigó. En els últims anys de la seva vida Chillida va crear el museu Chillida-Leku, inaugurat el 2000 al caseriu de Zabalaga, al municipi d'Hernani. L’edifici està inspirat en una construcció tradicional basca remodelada per l'autor i envoltada d'un magnífic jardí que, avui dia, conté la col·lecció més gran de l'obra de l'artista, on es troba gran part del seu llegat.

Mayoral, creada el 1989, és una de les principals galeries especialitzades en obres de Miró, Dalí i Picasso i també en altres grans artistes com Chillida, Calder, Chagall, Léger, Fontana, Tàpies i Basquiat. La galeria opera en l'àmbit mundial a través de prestigioses fires internacionals i relacions amb els col·leccionistes, galeristes i museus més destacats. La galeria treballa per promoure l’obra dels artistes que representa. Mayoral Galeria d’Art forma part del patronat de la Fundació Joan Miró de Barcelona i col·labora amb les famílies dels artistes amb l’objectiu de vetllar pel seu llegat. Recentment, s’ha inaugurat Miró a taula, una experiència mironiana única que fusiona l’art i la gastronomia al Mayoral Espai d’Art de Verdú, fruit de la passió i especialització en l’artista. En un edifici espectacular de 2.000 m2 s’exposen obres gràfiques i escultures de Joan Miró com a fil conductor i d’altres grans artistes.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells