banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

"Cisalla, pedra, paper" dels artistes Rebeca Muñoz, Perico Pastor i Marta Pruna a Espai Cavallers

\
bonart lleida - 07/11/19
Espai Cavallers inaugura el 8 de novembre a les 19 h. l'exposició dels artistes Rebeca Muñoz, Perico Pastor i Marta Pruna amb el títol Cisalla, pedra, paper. Com escriu Perico Pastor, "Aquesta exposició ha estat lenta en néixer –ja deu fer més de cinc anys que en vam començar a parlar, però les coses de la vida i de l’ofici ens han fet esperar fins ara. El temps que es dilata, però, permet de reflexionar i crec que l’exposició hi ha guanyat. Com escriu la Marta: Aquí miro d'alentir el ritme, aturar-te del tot per entendre un poema visual que se’ns escapa contínuament. Intentar entendre el passat fent presències dures, perdurables. I déu ens ha donat la memòria per fer créixer roses al desembre.(…) Trobar el teu fil que et subjecta entre el cel i la terra, segur, subterrani, ple de coneixements callats.  El que hagués estat una mostra interessant de l’obra  de tres artistes treballant amb materials diversos ha esdevingut un diàleg, una reflexió a tres, sobre allò que les nostres mans fan dia rere dia i que tan bé descriu la Rebeca: Busco las palabras y encuentro mis manos. Difícil explicar el sonido de campana de una piedra o el del martillo sobre el yunque. Cómo expresar el tacto del barro entre las manos o el  olor del carbón en la fragua.

Els materials son diversos, imposen les tècniques, ofereixen l’inabastable ventall de possibilitats.  Els tres estils son diferents, però els tres tenim en comú, em sembla, de no ser ideòlegs de l’art: no defensem un moviment ni ens definim contra un moviment. Creiem que les respostes es troben dia a dia al taller, mes per obediència als materials que volent manar-los.

I quins tallers: el meu un bosc de papers, gruixuts papers d’aquarel·la o primíssims papers orientals: fulles enormes o bocins que em resisteixo a llençar.

El de la Marta una muntanya sencera on es baralla afectuosa però enèrgicament amb  la fusta o la pedra, tallant minúscules ànimes o distribuint presències voluminoses (pedra, ferro, fusta) entre els pins: esperits guardians del bosc, protectors de mirada solemne o burleta, vagament inquietants."

banner-oro-180x180-geneNial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88