banner_aire_bonart_horitzontal

Certàmens

ARCOmadrid es prepara per celebrar el seu 35è aniversari

bonart madrid - 07/05/15

ARCOmadrid, fira organitzada per IFEMA, commemora el seu 35è aniversari del 24 al 28 de febrer de 2016.

Per celebrar aquesta simbòlica data s'està treballant en un projecte que compta amb l'especial implicació dels diferents protagonistes que han contribuït amb l'aportació de continguts a l'evolució de la Fira durant aquests anys. Així , com a part del seu homenatge, ARCOmadrid convidarà a galeries, institucions, professionals i col·leccionistes d'art que han participat en les últimes 35 edicions per celebrar aquesta singular convocatòria que busca unir una revisió del passat i, alhora, una projecció del futur i de les noves generacions de l'art contemporani.

El 35 Aniversari de ARCOmadrid celebrarà aquest passat mirant cap al futur amb una selecció de galeries comissariada per María de Corral, Catalina Lozano i Aaron Moulton. Un total de 35 galeries de diferents països seran convidades a participar en la secció Imaginant Altres Futurs amb projectes de dos artistes per estand.

En definitiva, diàlegs entre artistes que expliquin el seu pas per ARCOmadrid i altres que assenyalin la manera en què imaginen els seus propis futurs. Una secció que representarà un fòrum dels últims 35 anys de l'art contemporani internacional i de disposar una projecció de l'art de les pròximes dècades. En paraules dels comissaris, "al llarg dels últims 35 anys, ARCOmadrid s'ha establert com a centre essencial en l'escena internacional de l'art contemporani. La secció especial del 35 Aniversari homenatjarà aquesta trajectòria presentant conjuntament a artistes de diferents generacions i establint un diàleg que mostrarà la diversitat de la pràctica artística del present ".

Al costat d'aquest programa especial commemoratiu, ARCOmadrid tornarà a comptar amb el seu eix principal, el Programa General, format per les galeries seleccionades pel Comitè Organitzador, i que seguirà apostant per la presentació de projectes d'artistes individuals o en diàleg, el que reforça la seva posició de Fira de descobriment de nous talents.

La investigació entorn de l'art llatinoamericà es renovarà aquest any a la secció Solo Projects amb un equip de comissaris dirigit por Irene Hofmann i Lucía Sanromán, que seleccionaran uns projectes artístics que establiran comunicació amb els professionals i els col·leccionistes més interessats en la creació del continent.

Així mateix, Opening tornarà a representar a ARCOmadrid a les galeries més joves seleccionades per Juan Canela, qui s'incorpora a l'equip, al costat de Chris Sharp. En sintonia amb la resta dels continguts de la fira, aquests programes comissariats d'incloure igualmentepresentaciones individuals o en diàleg, que permetran als col·leccionistes i visitants aprofundir en les creacions més actuals d'artistes que expliquen el present.

Baner-generic-180x180_canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88