banner-elscatala-817x88px
Núria Güell presenta \

Exposicions

Núria Güell presenta "Mesures de desajust" a l'Arts Santa Mònica

bonart barcelona - 11/05/15
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
Del 12 de maig al 5 de juliol l'Arts Santa Mònica de Barcelona presenta Núria Güell. Mesures de desajust dins del cicle Trets enmig del concert.

Mesures de desajust és una exposició de Núria Güell que presenta diversos projectes en els quals l’artista estudia minuciosament els aparells de govern del sistema de finances públiques i privades, n’identifica les fissures des d’on infiltrar-s’hi i aprofita l’empara simbòlica i econòmica de la institució art per desenvolupar propostes d’activisme creatiu que desbordin el fet artístic i reverteixin en benefici de la societat.

El títol de la mostra es posiciona en contra de les mesures d’ajust econòmic que el govern espanyol imposa a la població amb l’objectiu de pagar el deute públic de l’estat. El col·lapse del sistema financer, que s’inicià l’any 2008 amb l’esclat de la bombolla immobiliària, conduí l’estat espanyol a sol·licitar un rescat econòmic a la Unió Europea quatre anys més tard: 100.000 milions d’euros que s’invertiren en la seva globalitat a recapitalitzar determinades entitats bancàries en risc de fallida. Aquesta operació de rescat bancari, que implica la utilització de recursos públics i transforma el deute privat en deute públic, ha ocasionat que la població esdevingui cada vegada més i més endeutada mentre els seus drets no cessen de retallar-se o privatitzar-se.

El capitalisme, segons Gilles Deleuze i Félix Guattari, «constitueix a tots els homes en subjecte, però uns, els capitalistes, són subjectes d’enunciació, mentre que els altres, els proletaris, són subjectes d’enunciat». Els projectes de Núria Güell proven de capgirar aquesta situació i generar espais d’enunciació des de la col·lectivitat i per a la col·lectivitat que ofereixin resistència crítica a les lògiques imposades pel discurs hegemònic. L’artista analitza les eines que permeten exercir el poder, de la mà de professionals de l’economia i el dret, i s’acull als angles morts que detecta en la legalitat existent per dissenyar complexos plans de desobediència que permetin invertir les relacions de poder i posin en evidència el sistema imperant, el denunciïn i el subverteixin.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat