BannerFCC_Bonart
Bildi Grafiks guanya un Pencil als prestigiosos D&AD Awards

Notícies

Bildi Grafiks guanya un Pencil als prestigiosos D&AD Awards

bonart barcelona - 12/05/15
Impremta Pages - banner-180x178thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
L’estudi català de disseny Bildi Grafiks ha guanyat un Pencil als reconeguts D&AD Professional Awards en reconeixement a la gràfica que va dissenyar pel projecte Arquitectures Empeltades/Grafting Architecture, comissariat per Josep Torrents i que va representar Catalunya a la Biennal d’Arquitectura de Venècia de l’any passat de la mà de l’Institut Ramon Llull. La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc el proper 21 de maig a Londres i comptarà amb la presència dels guardonats. Justament, el 21 de maig es presentarà la mostra a Barcelona, on es podrà veure fins el 31 d’agost a la fàbrica de creació Fabra i Coats.

Bildi Grakis és un estudi de disseny gràfic situat al Penedès que, amb un esperit fresc i innovador, ha fet de la seva professió una filosofia de vida. Treballen en projectes de identitat, editorial, envàs i exposició, entre altres. En la seva col·laboració amb l’IRL, van voler crear un codi visual gloobal que s’integrés amb la ciutat de Venècia.
Catalunya es va presentar a la Biennale mostrant el treball de 16 arquitectes catalans que compartien una mateixa actitud fonamentada en un intens diàleg amb les preexistències, físiques i no, que permeten desenvolupar un projecte que inclou i barreja els elements nous i els existents, tal com l’esqueix empelta l’arbre. En aquest context, el repte de la proposta gràfica consistia en assimilar aquesta actitud arquitectònica per, igual que Jujol a la Casa Bofarull (Els Pallaresos) o RCR a La Lira (Ripoll), empeltar-se a la ciutat intentant evitar l’estricta normativa Veneciana d’intervencions a l’entorn urbà. Així doncs, el resultat són una sèrie d’intervencions integrades –o empeltades– a la ciutat: des de la façana de l’edifici del pavelló català fins a elements de senyalització situats a diferents punts de la ciutat.


Els D&AD Awards celebren l’excel·lència en els móns de la publicitat i el disseny amb els Pencils, atorgats anualment a professionals d’arreu del planeta i que segueixen sent el major reconeixement del sector. A l’hora d’escollir les obres guanyadores, el jurat –format per 25 experts– té en consideració l’originalitat, l’execució i la rellevància en el seu context.

Et poden
Interessar
...