BannerFCC_Bonart

Exposicions

L'Institut Cultural Romanès organitza "Arquitectes romanesos creadors de patrimoni cultural"

L\'Institut Cultural Romanès organitza \
Banner-Eggleston-180x180px_v1-catLa-Galeria-201602-recurs
bonart - alacant - 14/05/15
L'Institut Cultural Romanès, en col·laboració amb la Universitat d'Alacant, organitza l'exposició Arquitectes romanesos creadors de patrimoni cultural al vestíbul de l'Aulari II del campus de la Universitat d'Alacant.

L'exposició proposada per la Unió d'Arquitectes de Romania presenta, a través d'imatges i text, l'evolució de l'espai construït romanès del 1869 al 1989, incloent obres de referència dels estils neo-romanès, modernista i del modernisme romanès.

Noms com Ion Mincu - el creador de l'estil neo-romanès, ID Berindei - el promotor de les tendències romàntiques i de l'Art Nouveau, Horia Creang? i Marcel Iancu - els exponents de l'arquitectura modernista, entre d'altres, reflecteixen el valor històric, estètic i cultural d'aquest patrimoni arquitectònic.

L'exposició ha inaugurat en 2012 la Biennal Nacional d'Arquitectura de Bucarest, marcant 120 anys d'existència de la Unió d'Arquitectes de Romania i de la formació universitària especialitzada.

A més, el projecte té com a objectiu evidenciar el patrimoni arquitectònic com a eix fonamental del desenvolupament cultural i subratllar l'evolució constant de l'espai construït romanès, independentment de les vicissituds de la història, de les guerres mundials o dels canvis dels règims polítics.

L'exposició estarà oberta fins l'11 de juny de 2015

Et poden
Interessar
...