BONART-817x68px-Màscara

Notícies

L'"aranya" de Louise Bourgeois al Museu Picasso Màlaga

bonart màlaga - 21/05/15
Baner_Fontcuberta_Bonart_360x356pxBaner_Claramunt_Bonart_360x356
El Museu Picasso Màlaga mostrarà aquest estiu la complexa i fascinant obra de Louise Bourgeois (1911-2010), una de les artistes més influents dels segles XX i XXI. Aquesta retrospectiva de Louise Bourgeois, al Museu Picasso Màlaga mostrarà des del 10 de juny més de cent obres d'art realitzades per aquesta artista al llarg de set dècades, un terç de les quals mai abans ha estat exposat.

Per a l'ocasió s'instal·larà al Museu Picasso Màlaga l'escultura Aranya (1996), de gairebé 8 metres de diàmetre i més de 3 metres d'alçada, una de les famoses aranyes de bronze que van fer a Louise Bourgeois mundialment cèlebre.

L'exposició Louise Bourgeois. He estat a l'infern i he tornat, comissariada per Iris Müller-Westermann i organitzada amb el Moderna Museet, es mostrarà al Museu Picasso Màlaga des del 10 de juny fins al 27 de setembre. Després Sophie Tauber-Arp. Camins d'avantguarda (octubre 2009-gener de 2010) i Hilma af Klint. Pionera de l'abstracció (octubre 2013-febrer 2014), el Museu Picasso Màlaga aborda de nou una retrospectiva que posa en valor el treball artístic de la dona en la història de l'art.

Coincidint amb l'obertura al públic de Louise Bourgeois. He estat a l'infern i he tornat, es durà a terme un seminari en el qual experts reflexionaran sobre l'obra i figura d'aquesta artista, així com sobre la rellevància de les dones artistes a Espanya a partir de la dècada dels cinquanta. Així, el dijous 11 de juny participaran en aquest seminari la comissària de l'exposició, Iris Müller-Westermann i la conservadora emèrita del Musée du Louvre, Casa-Laure Bernadac. Mentre que en la jornada de divendres 12 de juny, Rocío de la Vila, professora d'Estètica i Teoria de l'art a la Universitat Autònoma de Madrid; Isabel Hurley, directora de la Galeria Isabel Hurley de Màlaga; Concha Jerez, artista multidisciplinar; i Patricia Mayayo, professora d'Història de l'Art a la Universitat Autònoma de Madrid, debatran sobre El paper de la dona artista a Espanya des dels anys cinquanta. Les conferències i taula rodona tindran lloc a les 19.00 h. a l'Auditori MPM.

Et poden
Interessar
...