BannerFCC_Bonart

Notícies

Quatre projectes competeixen per intervenir el braç del Trabucador

Quatre projectes competeixen per intervenir el braç del Trabucador
marta-sentis-bonart-180x180180x180-cat
bonart - amposta - 22/05/15
El jurat de la segona convocatòria d’art públic i instal·lacions en espais singulars XYZ, impulsada per Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre, ha seleccionat les quatre propostes que competiran per intervenir artísticament el braç del Trabucador el proper 4 de juliol.

Una estructura de miralls (Emmirallar, de Jordi Luengo Massoni i Teresa Martín Ezama) que juga amb el reflex de les dos mars; una instal·lació de banderes (Flags, de Miquel Garcia), la tela de les quals serà el propi cel del Trabucador imprès; un rètol lluminós que dóna veu a la natura (Cuida'm, de Beatriz Minguez); i una instal·lació de realitat augmentada (123 metres d'amplada, d'Iñaki Álvarez) són les quatre propostes seleccionades. Però el guanyador s’escollirà per votació popular: així, els dies 5, 6 i 7 de juny hi haurà una doble exposició a Lo Pati (Amposta) i a l’Església Nova (La Ràpita), amb els diferents projectes exposats per tal que els ciutadans els puguin votar.

D’entre tots els projectes presentats, un jurat integrat per Ignasi Aballí (artista), José Carlos Suárez (crític d’art i professor de la Universitat Rovira i Virgili) i Francesc Vidal (director del Parc Natural del Delta de l’Ebre), ha escollit els projectes més interessants i factibles, ja que es tracta d’intervenir en un dels espais més peculiars i fràgils del Delta de l’Ebre: la platja del Trabucador, un braç de sorra de set quilòmetres de longitud que uneix la península de la punta de la Banya amb el Delta i que exerceix de barrera protectora de la Badia dels Alfacs.

XYZ és un projecte artístic innovador que pretén connectar l’art contemporani amb la ciutadania a través d’intervencions artístiques de gran format en espais públics, urbans i naturals de les Terres de l’Ebre. És una iniciativa de Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, dirigida per Antònia Ripoll i Eva Cajigos, que compta en aquesta segona edició amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i el Parc Natural del Delta de l’Ebre.

A la imatge, 123 metres d'amplada d'Iñaki Álvarez.

Et poden
Interessar
...