Banner 817x68 CAT

Exposicions

“La Mancomunitat a les terres de Girona” a La Cate

bonart Figueres - 03/06/15
“La Mancomunitat a les terres de Girona” a La Cate
Banner-180x180-CATEmociona't_Banner_180x178_3
L’exposició itinerant “La Mancomunitat a les terres de Girona”, de la Diputació de Girona, es podrà visitar a la sala d'exposicions de l'Espai Cultural La Cate de Figueres (ronda del Rector Aroles, 4). La mostra, promoguda pel Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació, proporciona una visió renovada de les principals actuacions que va impulsar la Mancomunitat (1914-1924), com ara el debat territorial, les comunicacions, les obres públiques, l’agricultura, les polítiques de conservació de la natura i dels monuments, l’educació, la cultura i la sanitat. Estarà oberta al públic fins al 28 de juny; els divendres, de 18 a 20 h; dissabtes, d'11.30 a 13.30 h i de 18 a 20 h, i diumenges, d'11.30 a 13.30 h.

L’exposició, que està estructurada en vint àmbits temàtics amb fotografies, documentació, objectes originals de l’època, vídeos i explicacions, vol ser un estímul per reflexionar i comprendre el que va suposar la primera experiència d’autogovern de la Catalunya contemporània. També aspira a oferir una perspectiva humana i social que permeti descobrir els homes i les dones que, de manera directa o indirecta, van ser protagonistes de la institució, com ara Agustí Riera, Rafael Masó, Josep Pla, Francesc Cambó o Josep Irla.

Figueres és el setè municipi on s’exposa, després d’haver-ho fet a Santa Coloma de Farners, la Bisbal d’Empordà, Olot, Lloret de Mar, Girona i Peralada. Tot seguit, la mostra continuarà el seu itinerari i es traslladarà a Ripoll, on es podrà veure de l'1 al 31 de juliol. L’exposició s’emmarca en el conjunt d’accions que la Diputació de Girona duu a terme per commemorar el centenari de la creació de la Mancomunitat.

Et poden
Interessar
...

Banner 817x68 CAT