FCC-Segell-banner4
\

Notícies

"Skyline" de Javier Artero guanya la II Beca audiovisual DKV Seguros-Es Baluard

bonart barcelona - 05/06/15
Gif_Viladot_180x180_2La-Galeria-201602-recurs
El projecte Skyline, de l’artista Javier Artero, ha estat premiat amb la "Beca a la producció d’una obra audiovisual DKV Seguros-Es Baluard 2015", que atorguen ambdues institucions.

Les directores d'Es Baluard, Nekane Aramburu, i de la Colección DKV, Alicia Ventura, han anunciat el nom del projecte guanyador a la Fira LOOP Barcelona 2015, en un acte al qual també hi ha assistit Carlos Durán, codirector de Loop Barcelona i Contrado Uribe, director artístic de Loop, Glòria Picazo, directora del Centre d’Art La Panera de Lleida i membre del jurat de la beca, així com Javier Artero, l’autor del projecte guanyador.

Dotada amb 6.000 euros, la "Beca a la producció d’una obra audiovisual DKV Seguros-Es Baluard" està dirigida a un projecte de realització d'una obra -així com a treballs específics vinculats a nous models de relació, comunicació i visibilització de les pràctiques hospitalàries i sanitàries a través de l'art- realitzat per artistes professionals. L'obra guanyadora s'exposarà a Es Baluard al desembre de 2015.

El jurat ha valorat que es tracta d’un projecte que uneix a la perfecció els criteris exigits en aquesta convocatòria. L’objectiu del projecte és la combinació de la idea de paisatge i contemplació amb l’experiència de l’espai hospitalari. L’artista proposa una reflexió, aborda el tema del paisatge vinculat a l’hospital com espai de reflexió per part dels pacients, familiars i personal. A través del tema de la percepció del temps i l’horitzó com a esperança de futur.

Javier Artero (Melilla, 1989), resideix a Màlaga, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Màlaga, té un màster de Producció i Investigació Artista per la Universitat de Barcelona. Ha exposat la seva obra al CAC Màlaga, al BEC de Bilbao, i a la Fundació Cajasol de Sevilla entre altres centres. A la seva incipient carrera com artista visual el paisatge ha estat una constant en el seu treball, tractant-lo des d’una perspectiva romànica, és a dir, al voltant de la solitud de l’individu i la seva menudesa en relació al món que l’envolta. Aquests conceptes principals han estat desenvolupats amb el vídeo no només com a suport sinó com a eina, on la percepció del temps és utilitzada per a convidar a l’espectador a reflexionar sobre si mateix.

A la imatge, els assistents a l'acte, Nekane Aramburu, directora Es Baluard; Alicia Ventura, directora Colección DKV; Carles Duran, codirector de Loop Barcelona; Contrado Uribe, director artístic de Loop Barcelona; Luis Framis, responsable d'Arteria departament de Comunicació DKV; Gloria Picazo, Directora Centre d’Art La Panera de Lleida i membre del jurat i Javier Artero, guanyador de la segona edició de la Beca DKV Seguros-Es Baluard 2015.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner