Expo Josep Coll 2022 baner
Casa Elizalde homenatja a l\'autor teatral Àlvar d\'Orriols

Exposicions

Casa Elizalde homenatja a l'autor teatral Àlvar d'Orriols

bonart barcelona - 09/06/15
Banner-Resonancias-180x180px_v1-catBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
El 10 de juny, a les 19,30h, La Casa Elizalde (carrer València, 302, Barcelona) inaugura Les fogueres del Pertús, amb dibuixos del llibre que va fer Àlvar d’Orriols durant l'exili cap a França.

A l’acte -organitzat com un homenatge a una figura quasi desconeguda i de gran importància en la cultura catalana- hi participaran, entre d’altres, la filla d’Orriols i protagonista del llibre, Mercedes de Orriols, nascuda a l’Eixample i que va haver de fugir a França, on resideix actualment.  Durant l’homenatge es llegiran fragments de poesia i hi haurà música en directe amb el cantautor Josep Tero.

D’Orriols va impulsar el teatre popular de l’època. Va adaptar i traduir al castellà el clàssic de Pitarra El ferrer de tall. També va traduir al català Cyrano de Bergerac, d’Edmon Rostan  i Yerma i La Casa de Bernarda Alba de Lorca. També va conrear altres disciplines artístiques com la poesia, el dibuix, l’escultura, la literatura i la música.  La seva filosofia de vida i sensibilitat social el va fer un gran defensor de la justícia i la llibertat, fet que el va obligar a exiliar-se a França acabada la Guerra Civil. Mai va poder tornar. Va morir a Baiona l'any 1976.

 

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68