1280x150CAT

Notícies

Ha mort Antoni Pitxot, amic de Dalí i director del Teatre-Museu

bonart cadaqués - 12/06/15
Ha mort a Cadaqués Antoni Pitxot i Soler, director del Teatre-Museu Dalí i amic íntim de Salvador Dalí.

Pitxot coneixia des de la infància Dalí i va col·laborar amb ell en el disseny i posada en marxa de l'espai museístic que acull bona part de l'obra de l'artista.

Cadaqués acull des d'avui, dia 12 de juny del 2015, una exposició dedicada a Antoni Pitxot que reuneix obra de Pitxot i de Dalí.

Antoni Pitxot va néixer a Figueres l’any 1934 al si d’una família de tradició artística i molt relacionada amb els Dalí. Començar els estudis de dibuix amb Juan Núñez a Sant Sebastià, que havia estat professor de dibuix de Salvador Dalí a Figueres. Va viure a Barcelona i el 1966 s’instal·là definitivament a Cadaqués. En aquest període la seva obra va fer un gir decisiu. Va dirigir l’atenció vers l’estudi dels objectes del seu entorn: les pedres de Cadaqués, de les quals fa sorgir visions anamòrfiques, antropomòrfiques i al·legòriques, amb què entronca amb un corrent subterrani de la pintura occidental que va des de certs mestres del manierisme italià fins al surrealisme. Dalí va escollir la seva obra per exhibir-la de manera permanent al segon pis del Teatre-Museu Dalí de Figueres i el va nomenar director del Teatre-Museu.

El funeral tindrà lloc el dissabte dia 13 de juny a les 17 h. a l'església parroquial de Cadaqués.

A la imatge, Salvador Dalí i Antoni Pitxot al Teatre‐Museu Dalí. 1975. © Melitó Casals,“Meli”/Fundació Gala‐Salvador Dalí, Figueres, 2015. Drets d’imatge de Salvador Dalí reservats. Fundació Gala‐Salvador Dalí, Figueres, 2015.
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180inclassificables

Et poden
Interessar
...