728x90

Notícies

Yannis Karpouzis, Premi Descobriments PHE15

Yannis Karpouzis, Premi Descobriments PHE15
bonart madrid - 17/06/15

PHotoEspaña, a través d'un jurat format per experts internacionals en fotografia, ha concedit el Premi Descobriments PHE15 al fotògraf grec Yannis Karpouzis per la seva sèrie La crisi paral·lela (2010). Un treball en procés que explora la fotografia i la crisi a Grècia, el seu país natal, com a factors que aturen el temps. La sèrie mostra retrats contextualitzats en el paisatge que revelen força i contrastos.

Personatges i llocs que aconsegueixen transmetre una sensació d'inquietud. El Premi permetrà Karpouzis formar part de la programació de PHotoEspaña 2016 amb una exposició individual. El fotògraf explica que pot entendre com a crisi (del grec κρίσις - krisis) «qualsevol esdeveniment que és - o s'espera que condueixi a- una situació inestable i perillosa que afecta un individu, grup, comunitat o la societat en general. Les crisis es consideren canvis negatius en la seguretat, econòmica, política, social o assumptes ambientals, a mesura que ocorren sobtadament, amb poca o cap advertència.

Més vagament, és un terme que significa 'un temps de prova' per a una 'situació d'emergència' ». «Es diu que la fotografia passa a ser el més ingenu de tots els mitjans de comunicació a causa de la seva intenció i la seva capacitat per immobilitzar el temps. És per això que les fotografies són normalment belles però tristos. L'únic temps que la càmera pot reproduir és el temps mort, és el temps ja passat. En els últims cinc anys, Atenes ha canviat dramàticament; tota la ciutat s'ha transformat en un altiplà negativa, immobilitzada en el temps. El flux de la vida ha canviat per als seus habitants. El temps no és seu, és un temps robat i ja utilitzat, que recorda al temps ia passat de la fotografia. La fotografia va ser inventada al segle XX per descriure l'enorme flux d'informació que va començar a definir la vida urbana moderna. Avui en dia els mitjans de comunicació són molt més complexos en la representació de vida quotidiana. No obstant això, la fotografia conserva com privilegi seva major desavantatge: el temps fotogràfic immobilitzat i passat és el llenç més adequat per visualitzar els nostres moments congelats. La fotografia arriba al seu destí poètic quan narra la història dels empresonats, d'aquests homes el temps es va gastar, dels homes immobilitzats. Recordem de Samuel Beckett seu personatge Winnie, vivint amb la meitat del seu cos sota terra, però que malgrat tot continua movent-se i veient », afirma Karpouzis.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Baner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88