970x250_appec2021
Lectura contínua del poema \'Liberté\' de Paul Eluard

Notícies

Lectura contínua del poema 'Liberté' de Paul Eluard

bonart barcelona - 15/11/19
Nial nou-180x178Impremta Pages - banner-180x178

Una de les icones mundials del cant a la llibertat és el poema Liberté de Paul Eluard. Va ser escrit durant la Segona Guerra Mundial i se’n van repartir milers de còpies des d’avions aliats durant l’ocupació alemanya a França. Ha estat traduït a més de 25 idiomes i musicat i declamat per infinitat de persones.


Proposem, a micro obert, una lectura maratoniana d’aquest poema: vine i ofereix-nos-en la teva versió, i gaudeix també de la lectura que en faran un centenar de persones del món artístic de Barcelona que s’adhereixen a un acte clarament cultural i compromès.


L’activitat, impulsada per Vicenç Altaió serà el dissabte 16 de novembre de les 12.00 a les 24.00h. L’entrada serà liure i l’accés limitat al Pati Finestres del Museu Picasso, carrer Montcada, 23.


Paul Eluard va ser el millor amic de Picasso a partir de 1935. Després de la desaparició d'Apollinaire, va ser l'únic poeta amb qui Picasso va poder dialogar, intercanviar o compartir idees. El poeta surrealista aviat quedà literalment captivat per l'artista demiürg «que s'obstina a veure-ho tot, a projectar a la pantalla de l'home tot allò que pot comprendre, admetre o transformar, figurar i transfigurar... A partir de Picasso, els murs s'ensorren». Només la mort d’Eluard, el 18 de novembre de 1952, posaria fi a aquesta fraternitat.

Et poden
Interessar
...