M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
El CAC acull, a \

Exposicions

El CAC acull, a "Your Eyes Here", la crítica irònica de Shepard Fairey

bonart màlaga - 27/06/15
Nial nou-180x178180x180-1
Fins al 27 de setembre, el Centro de Arte Contemporáneo de Málaga (CAC, carrer Alemania, s/n, Màlaga) exposa Your Eyes Here, la primera exposició individual en un museu espanyol de Shepard Fairey.

A l'exposició, comissariada per Fernando Francés, es podran veure més de 300 obres de l'artista nord-americà nascut a Charleston (Carolina del Sud).

Els treballs que componen la mostra fan un recorregut pels 25 anys de trajectòria professional de l'artista que inclou pintures, serigrafies, plantilles, adhesius, il·lustracions, collages, fotografies, escultures i obres en fusta i metall. Fairey es caracteritza per emprar una paleta de colors molt definida com el negre, vermell i blanc inspirat en els cartells publicitaris russos. Les seves obres es basen en l'apropiació d'imatges i textos reinterpretats de manera ambigua i irònica.

Fairey va començar a tenir notorietat en la dècada dels 90, quan va produir algunes de les seves obres més emblemàtiques, com l'adhesiu Andre the Giant Has a Posse (1989) -el retrat d'una estrella de la lluita lliure-, que posteriorment el va transformar en la campanya mundial OBEY GIANT o el retrat d'Obama Hope (2008) que va elaborar per donar suport a la candidatura del demòcrata per a les eleccions.

Per a Fernando Francés, director del CAC: "Fairey posseeix un caràcter revolucionari i compromès que d'alguna manera ha perdurat fins a l'actualitat amb els missatges de crítica social i política constants en els seus treballs que li fan especial. L'artista també beu de la cultura popular, del disseny gràfic i del màrqueting comercial i polític".

Et poden
Interessar
...