FCC-Segell-banner4
El Museu del Cinema acull l\'exposició \

Exposicions

El Museu del Cinema acull l'exposició "Garbancito de la Mancha"

bonart girona - 01/07/15
Banner-Resonancias-180x180px_v1-catNial nou-180x178
El Museu del Cinema acollirà fins al 24 de gener del 2016 l'exposició Garbancito de la Mancha. 70 anys del primer llargmetratge europeu d'animació en color, una mostra en la qual es podran veure diferents materials relacionats amb el film que es va produir a Barcelona fa dècades. La exposició està comissariada pels divulgadors de còmics, humor gràfic i animació, Antoni Guiral i Jordi Riera, han inaugurat l'exposició aquesta tarda.

Aquesta exposició està dedicada a la pel·lícula Garbancito de la Mancha, el primer llargmetratge europeu d'animació en color, que es va produir i estrenar ara fa 70 anys a Barcelona. Una productora i distribuïdora catalana, Balet y Blay, i un dibuixant i il·lustrador d'origen valencià, Arturo Moreno, van tirar endavant una ambiciosa i costosa pel·lícula d'animació en plena postguerra i enmig de dificultats i penúries de tot tipus. En definitiva, aquesta proposta té per objectiu reivindicar un film que va marcar una fita en la història del cinema d'animació català i europeu i també el de valorar la feina dels professionals que la van fer possible.

En l'exposició es mostren materials originals relatius a la producció de la pel·lícula, com esbossos i dibuixos originals, acetats utilitzats en l'animació del film o materials de marxandatge, a més d'altres relacionats amb la vida professional d'Arturo Moreno, el realitzador de Garbancito de la Mancha. La gran majoria d'aquests materials originals provenen essencialment de la Col·lecció Antoni Furnó, que conserva el Museu del Cinema, i de la Col·lecció Isabel Moreno, filla del realitzador de la pel·lícula.

L'exposició comptarà amb una sèrie d'activitats paral·leles. La primera d'elles tindrà lloc el 9 de juliol a les 19 h i es tracta d'una conferència i visita guiada a l'exposició a càrrec dels comissaris de l'exposició. El  21 de novembre a les 17.30 h es projectarà la pel·lícula completa de Garbancito de la Mancha per tal de commemorar els 70 anys de la seva estrena i durant els dissabtes de setembre i octubre Daniel Pitarch, professor de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona, impartirà el curs Construir el temps amb les mans. El cinema d'animació independent. Les inscripcions per aquest curs ja estan obertes.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021