FCC-Segell-banner4
Mor en accident de trànsit Leopoldo Rodés, president de la Fundació Macba

Notícies

Mor en accident de trànsit Leopoldo Rodés, president de la Fundació Macba

bonart barcelona - 08/07/15
Impremta Pages - banner-180x178Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat
Ha mort, a l'edat de 80 anys,  en accident de trànsit Leopoldo Rodés Castañé, president de la Fundació Macba des de l’any 1987. El vehicle de Leopoldo Rodés ha xocat contra un camió a l'AP-7 a l’altura d’Aiguaviva.

Leopoldo Rodés Castañé va néixer a Barcelona el 1935 i va ser l’impulsor de què és avui el Museu d’Art Contemporani de Barcelona mitjançant la creació de la Fundació MACBA l’any 1987 junt amb una àmplia representació de la societat civil catalana. A partir d'aquell any van començar les aportacions per crear un fons d’art propi per a la Col·lecció MACBA.

Leopoldo Rodés Castañé (Barcelona, 14 de maig de 1935), advocat i empresari espanyol, era un membre molt actiu de la societat civil espanyola i catalana. Era president d’Inversions i Serveis Publicitaris (ISP), president de Havas Media Group, conseller de CaixaBanc i del Grupo Financiero i Banco Inbursa de México. També és president del Consell Internacional d'Abertis i membre del consell europeu de Christie’s. Era president d’honor de l’Instituto de la Empresa Familiar i membre del Consejo Empresarial para la Competitividad (CEC).

Carrera Professional

Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona (any 1959). Va fundar el 1958 l’agència de publicitat Tiempo (avui Tiempo/BBDO), agència líder a Espanya. El 1978 va crear l’agència de mitjans Media Planning, S.A (avui Havas Media Group), líder a França, Espanya i Llatinoamèrica, i present a tot el món.
Al llarg de la seva carrera ha estat conseller de les següents empreses (entre d’altres):
Banco Central a Catalunya i del Banco Vitalicio, Banco del Progreso (Vicepresident) i del Banco Urquijo (Vicepresident), Asepeyo (President), Corporació Financera Alba, Uralita SA, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Alcatel, Gas Natural SDG, Abertis, Sogecable i Prisa TV. També va formar part del Consell Internacional de Repsol.

Institut de l'Empresa Familiar

Va ser el promotor, fundador el 1992 i primer president de l’Institut de l'Empresa Familiar, organització dedicada al suport de les empreses familiars a Espanya i principal interlocutor d’elles davant les administracions, institucions, i mitjans de comunicació.

Jocs Olímpics de Barcelona 1992

Leopoldo Rodés va ser President de l'Associació Barcelona Olímpica 1992, associació de la societat civil dedicada a obtenir finançament per la candidatura de Barcelona. Com a president del Comitè de Candidatura, va ser una figura clau en la nominació de Barcelona i va visitar més de 50 països i a tots els membres del COI per tal de convèncer-los de les bondats de la candidatura. Un cop nominada Barcelona, va ser nomenat membre del Comitè Organitzador dels Jocs i de la seva Comissió Executiva.

Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

Leopoldo Rodés va ser un dels impulsors i fundador del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, i president de la seva Fundació des dels seus inicis (1987).

Altres càrrecs de la Societat Civil

Era en el moment de la seva defunció era president de la Fundación Arte y Mecenazgo; membre del Patronat de la Fundación Príncipe de Asturias; patró i membre de la Comissió Executiva de la Fundación Princesa de Girona; president del Capítulo Español del Foro Iberoamérica; membre de la Fundación Carolina i de la Fundación Conde de Barcelona. Va ser president (2001-2012) del patronat de la Fundació Universitat Ramon Llull, primera universitat privada d’Espanya. Va ser promotor de la Fundació per la Investigació Oncològica FERO, impulsada pel doctor Josep Baselga i president entre 2007 i 2011. És membre del consell econòmic diocesà del Bisbat de Barcelona, vicepresident del Reial Automòbil Club de Catalunya, patró de l’Escola Superior de Música Reina Sofía i de la fundació Casa Ducal de Medinaceli i membre del National Comittee del Whitney Museum de NY, del Chairman’s Council i del International Council del MOMA. A més forma part de la junta directiva del Palau de la Música i és membre de la comissió executiva i del comitè de mecenatge del Gran Teatre del Liceu. També és membre d’honor del Museo Guggenheim de Bilbao.

Família

Leopoldo Rodés va estar casat amb Isabel Vilà Huarte (fins la seva defunció l’any 2000), amb ella va tenir cinc fills: Fernando, Alfonso, Cristina, Alicia i Gonzalo Rodés Vilà. Actualment estava casat amb Ainhoa Grandes Massa.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68