banner-oro-1280x150

Exposicions

"Espècies d’espais" al Macba

\
bonart barcelona - 14/07/15
El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) presenta Espècies d’espais, una exposició, que es podrà visitar des del 16 de juliol de 2015 fins al 30 de gener de 2016, i que adopta l’aparença d’un edifici fragmentat on es recreen les tipologies espacials que l’escriptor Georges Perec (París, 1936 - Ivry-sur-Seine, 1982) va inventariar al seu llibre homònim. A mig camí entre la novel·la i l’assaig, aquesta publicació de 1974 convida a recórrer la vida d’un espai a un altre, des dels més privats fins a l’esfera pública. El comissari, Frederic Montornés, interpreta lliurement l’obra de l’autor francès i la pren com a punt de partida o «manual d’instruccions» per construir aquesta exposició. D’aquesta manera, dues grans sales del Museu es transformen en tretze espais, creats ad hoc per concordar amb els capítols en què Perec articula el seu llibre. Totes aquestes «espècies d’espais» ens remeten o a la part privada i íntima de l’ésser humà (la pàgina, el llit, l’habitació, l’apartament, l’immoble, el carrer i el barri), o a l’esfera pública (la ciutat, el camp, el país, Europa, el món i l’espai). La mostra compta amb una cinquantena d’obres de quaranta artistes, algunes de les quals són produccions específiques, d’altres provinents de col·leccions públiques i privades, i d’altres del fons de la Col·lecció MACBA.
Espècies d’espais és un exercici de reflexió i documentació artística sobre el concepte d’espai que es planteja el muntatge d’una exposició des d’un punt de vista diferent, més enllà del cub blanc. L’accés a la mostra, de recorregut totalment lliure i sense un ordre preestablert, es fa a través de peces de Daniel Steegmann Mangrané i stanley brouwn. El dispositiu de l’exposició, ideat per l’equip d’arquitectura MAIO, fragmenta la sala destinada a l’esfera privada en diversos cubicles i deixa lliure i diàfana la sala que representa l’àmbit públic. Cadascun dels compartiments que representen l’àmbit privat conté obres de diversos orígens i tècniques artístiques que remeten als diferents espais on es desenvolupa la nostra vida més íntima. De la mateixa manera que el llibre de Perec no defineix tots els espais amb la mateixa extensió, intenció i intensitat, a l’exposició aquests no estan representats pel mateix nombre d’artistes ni d’obres.
Ignasi Aballí, Lara Almarcegui, Serafín Álvarez, Martí Anson, Marcel Broodthaers, Luz Broto, stanley brouwn, Victor Burgin, Luis Camnitzer, Azahara Cerezo/Mario Santamaría, Joan Colom, Jordi Colomer, Guy Debord o Pep Duran són alguns dels artistes presents a aquesta mostra.
La-Galeria-201602-recursJP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px