BANNERS BONART_1280x150

Notícies

El MNAC rep la donació de 17 obres de la Col·lecció Antonio Gallardo Ballart

El MNAC rep la donació de 17 obres de la Col·lecció Antonio Gallardo Ballart
bonart barcelona - 15/07/15
La Generalitat ha acceptat la donació d’una part de la col·lecció d’obres d’art del gòtic i el romànic d’Antonio Gallardo Ballart, per tal que siguin exposades al públic al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). El Govern també s’ha compromès a acceptar la resta de la col·lecció com a pagament de futurs impostos. 
L’administració catalana cedirà aquestes obres al Museu Nacional d’Art de Catalunya, que amb aquesta incorporació al seu fons es confirma com un dels museus amb una de les millors col·leccions del món en art gòtic i romànic. 
 
Entre les 17 obres que s’incorporen a la col·lecció d’art medieval del museu hi ha importants peces d’artistes clau dels segles XIV i XV, com ara els Serra, Lluís Borrassà o Bernat Martorell, Martín Bernat o Nicolás Francés. Pel que fa a les obres d’art romànic, cal destacar fragments de pintura mural procedents de monuments de Catalunya i Castella, tots ells datats als segles XII i XIII, que suposen un complement molt valuós per la col·lecció del museu. El pagament d’impostos mitjançant obres d’art és una fórmula prevista en la normativa tributària, que permet que els contribuents satisfacin els seus deutes tributaris a través del lliurament d’obres d’art catalogades o amb altres béns d’interès cultural inscrits en els registres corresponents. La Llei general tributària i el Reglament General de Recaptació estableixen el procediment a seguir en casos de pagament de tributs mitjançant obres d’art. La Junta de Qualificació, Valoració i Exportació de Béns del Patrimoni Cultural de Catalunya és l’òrgan encarregat de la valoració de les peces d’art que s’ofereixen i l’Agència Tributària de Catalunya és qui les accepta. La propietat de les obres d’art passa a ser de la Generalitat i s’incorporen al Catàleg del Patrimoni Cultural Català.
Eude, genericbanner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px