0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

Museu de Montserrat inaugura "Fate" de Roger Ballen

Museu de Montserrat inaugura \
bonart montserrat - 23/07/15
El 28 de juliol, a les 12.30h, tindrà lloc a l’Espai d’art Pere Pruna del Museu de Montserrat la inauguració de Fate, una mostra que reuneix 35 fotografies de les sèries més representatives de l’artista i fotògraf Roger Ballen (Nova York, 1950), que es podrà visitar fins el 12 d’octubre. Aquest artista destaca per retratar l’estranya i gairebé monstruosa realitat dels habitants de les zones rurals i dels suburbis a Sud-àfrica. En el treball de Ballen coexisteixen el dolor i l’esperança. La seva exploració, que més que creativa és humana, l’ha portat a elaborar diferents sèries –cadascuna més abstracta que l’anterior– on persones, objectes i animals construeixen relacions torbadores i màgiques; atorga protagonisme a l’absurd per parlar de la fatalitat que viu i mor als ulls dels habitants d’aquests suburbis dia rere dia.
 
Des dels 13 anys, la fotografia ha estat la passió de Roger Ballen. Quan els seus estudis de geòleg el van dur fins a Sud-àfrica als anys 80 es va convertir en un tot i en el punt de partida d’una carrera que avui compleix més de 30 anys i que deixa com a resultat una de les obres fotogràfiques més commovedores i de segell únic al món dels últims anys. La mostra està coorganitzada amb la Galeria Senda de Barcelona.
 
Com afirma el P. Josep de C. Laplana, director del MDM, “Ballen és un artista que commociona; cada fotografia seva és un revulsiu que sotragueja la sensibilitat del burgès egoista que tots portem a dins, que qüestiona l’ansiosa recerca de confortabilitat que és el motor de l’economia i de l’ideal de vida occidental”. El P. Laplana convida a veure l’exposició de Roger Ballen “amb uns ulls oberts a la dura realitat humana, ulls que indaguen, ulls afinats que cerquen afinitats, ulls compassius que ens facin créixer en humanitat”.
A l’acte de dimarts hi intervindran la directora de la Galeria Senda, coproductora de la mostra, Chus Roig; el P. Josep de C. Laplana i el P. Abat Josep M. Soler.
DP_Bonart-180x180Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90