M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
Publicacions MACBA guardonades el 2015

Biblioteca

Publicacions MACBA guardonades el 2015

bonart barcelona - 03/08/15
Impremta Pages - banner-180x178180x180-1
Xavier Ribas. Nitrat ha rebut el premi Laus 2015 de bronze i ha estat seleccionat al Prix du livre 2015 d’Arles. Fins a finals d’agost es pot visitar l’exposició Los mejores libros de fotografía del año, a la Biblioteca Nacional de Espanya, de la que Nitrat en forma part com a finalista al millor llibre de fotografia en el marc de PhotoEspaña 2015. Art & Language. Uncompleted ha estat un dels 8 llibres seleccionats per participar en el premi al millor llibre en el 5è Festival International du Livre d'Art et du Film de Perpignan (FILAF).

Xavier Ribas. Nitrat inclou textos de Pablo Artaza, Carles Guerra, Max Jorge Hinderer, Andrea Josch, Alberto Martín, Louise Purbrick i Mabel Loomis Todd. Aquest projecte investiga les històries i els llegats de la inversió britànica en les mines de nitrat de Xile des de final segle XIX fins a començament segle XX, i la implicació en el seu tràfec mundial. A través de l’exploració de llocs, artefactes i imatges, el projecte traça la ruta del nitrat des del seu estat natural de mineral, processat en les oficinas (fàbriques) del desert d’Atacama, a la mercaderia i el valor borsari transportat per esdevenir, finalment, una part del llegat material i simbòlic de les mansions i hisendes de les rodalies de Londres. Aborda una nova documentació audiovisual de paisatges geogràficament diversos però històricament relacionats, de camps de nitrat llunyans i districtes financers metropolitans, tot plegat acompanyat d’una anàlisi de la seva cultura material i interpretació d’imatges i textos arxivats en institucions nacionals, regionals i locals.

Art & Language. Uncompleted. The Philippe Meaille Collection inclou textos d'Art & Language, Carles Guerra, Matthew Jesse Jackson, Bartomeu Marí i Philippe Méaille. Art & Language Uncompleted. The Philippe Méaille Collection aporta una perspectiva reveladora i minuciosa d’una de les identitats estètiques més complexes de la segona meitat del segle XX. La desbordant personalitat literària i escriptural d’Art & Language –manifesta en la gran quantitat de documents i papers groguencs que formen una part significativa de la Col·lecció Philippe Méaille– suposa un repte per a la investigació artística institucional. El que descobrim finalment és tan contingent i divers com la vida artística d’una col·laboració que ha evolucionat sense treva des dels seixanta.

Et poden
Interessar
...