970x250_appec2021
\

Exposicions

"L'altre Raval" de Maria Espeus a la Fundació Setba

bonart barcelona - 13/08/15
Nial nou-180x178Baner_JMdMoral_Bonart_360x356_v2
La Fundació Setba presenta L’altre Raval, una exposició de la prestigiosa fotògrafa Maria Espeus sobre el Raval més actual, que es podrà visitar fins al 10 de setembre.

L’altre Raval reflexiona sobre el canvi experimentat en aquest barri barceloní en els últims temps, amb l’arribada d’immigrants de diferents nacionalitats i cultures. Un indret obert i en transformació urbana constant que ha estat font d’inspiració i estudi per a diversos artistes i creadors.

La mostra està composta per una trentena de fotografies de gran format, muntades sobre bastidor.

Les seves obres són fotografies d’estudi. No es considera fotoperiodista, sinó que ella prepara minuciosament tant l’escenari com l’objecte o persona retratada. Res no és casual, tot està previst i mesurat.  Malgrat aquesta exactitud i minuciositat, les seves fotografies són càlides i plenes de sensibilitat i emoció.

La sèrie consta de més de 180 imatges que Maria Espeus ha anat prenent al Raval durant dos anys. Un treball que el 2007 ha recopilat Novaera Publications en format llibre, L’altre/The Other. Espais, subjectes i objectes són els tres pilars sobre els quals l’artista dóna suport el seu discurs visual per il·lustrar-nos –a través d’un elaborat diàleg fotogràfic– al Raval barceloní, barri on viu des de 1989.

Maria Espeus retrata el món que coneix i l’envolta. Espeus assegura: “Els conec a tots, són els meus veïns, me’ls he trobat a la ferreteria, a la fruiteria.” I continua: “A mi m’agrada treballar de matinada, cap a les 4 o les 5 de la matinada, i per això les imatges transmeten aquesta sensació de pau. Molta gent m’ha dit sorpresa que no semblava el Raval.”

Maria Espeus va ser la fotògrafa oficial dels Jocs Olímpics del 1992 i ha retratat personalitats del món de la cultura i la política. Ha treballat en el món de la publicitat, editorial, institucional i ha col·laborat en cinema com a directora de fotografia amb Manuel Huerga i Carles Bosch.

Et poden
Interessar
...