970x250_appec2021

Notícies

La Diputació de Girona al Visa pour l'Image 2015 amb Carles Palacio

bonart Perpinyà - 29/08/15
La Diputació de Girona al Visa pour l\'Image 2015 amb Carles Palacio
Emociona't_Banner_180x178_1Banner-180x180-CAT
Del 29 d’agost al 20 de setembre, a la Médiathèque de Perpinyà, la Diputació de Girona presentarà, dins del festival Visa pour l’Image, l’exposició Polvorins, de Carles Palacio, guanyador de la XIII Convocatòria de Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines, que organitza Inspai, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.

Polvorins és un projecte que ens endinsa en el dia a dia de la comunitat gitana del barri del Disseminat dels Caputxins. Formada per una trentena de fotografies en blanc i negre, la mostra ens apropa, mitjançant un recull d’imatges molt personal, a un barri, una comunitat, un moment de canvi. Primers plans, detalls, vistes generals... ajuden a entendre l’íntima relació d’aquesta gent amb el seu entorn immediat.

El projecte Polvorins és un clar exemple de què és l’obra de Carles Palacio. Des dels seus inicis, el fotògraf ha centrat l’atenció en el món del fotodocumentalisme i la fotografia social. Interessat per comprendre la realitat que l’envolta i aprofundir en els conflictes latents de la nostra societat, Palacio entén la fotografia com el mitjà més idoni per aconseguir-ho i per expressar-se. Els seus personatges són reals, i les situacions que viuen acostumen a ser difícils. En tots els seus reportatges Palacio és capaç d’immortalitzar un instant del temps i transmetre sentiments a través d’actituds i mirades.

Joves Fotògraf(e)s és un projecte impulsat per Inspai, que va néixer l’any 2001 amb la voluntat de crear un espai de trobada de l’obra de fotògrafs de les comarques de Girona i fer-ne difusió per acostar al gran públic la fotografia des de tots els vessants. Mitjançant aquest projecte es persegueix, d’una banda, la promoció i la projecció professional de la fotografia dels autors joves i, d’una altra, la posssibilitat d’oferir als ajuntaments una proposta cultural mitjançant una exposició itinerant.

Et poden
Interessar
...

300x600-Gaudí - Gene