FCC-Segell-banner4
La roba interior dels segles XIX al XXI a Can Marfà

Exposicions

La roba interior dels segles XIX al XXI a Can Marfà

bonart mataró - 12/09/15
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat
Intimitats. La roba interior dels segles XIX al XXI explora l’evolució en el disseny i la moda d’aquestes peces íntimes. La utilització de roba interior, que neix per raons higièniques i com una forma de protecció contra el fred, és una pràctica gairebé tan antiga com la mateixa humanitat. Però aquests criteris més pròpiament funcionals no són els únics que han determinat les seves característiques.

Així, en els darrers 200 anys la roba interior ha experimentat canvis molt notables: el patronatge, els tipus de teixits i la confecció, d’acord amb els progressius avenços tecnològics, han marcat molt les diferències, en paral·lel a altres canvis més generals lligats a les idees, la religió i el sistema de valors de cada moment o a la manera de concebre els rols dels gèneres masculí i femení.

L’exposició reuneix peces quotidianes, més enllà de models exclusius que habitualment són objectes d’exhibició. Aquests exemplars de roba íntima estan escollits acuradamet perquè es tracta de peces representatives de la societat i dels seus criteris morals.

La mostra, que es pot veure fins a l’11 d’octubre a Can Marfà de Mataró, s’estructura en sis espais que corresponen a sis èpoques, definides conceptualment dins de períodes limitats per anys que són només indicatius i no s’han d’entendre com a dates exactes. Intimitats. La roba interiori dels segles XIX al XXI és una reflexió sobre el cos com a instrument de projecció social i sobre la fina línia que marca on comença i on acaba la intimitat.

Et poden
Interessar
...

817x68