Expo Josep Coll 2022 baner
La Setmana del Llibre en Català, un èxit de públic i vendes

Notícies

La Setmana del Llibre en Català, un èxit de públic i vendes

bonart barcelona - 13/09/15
Banner300x300Impremta Pages - banner-180x178
La 33a edició de la Setmana del Llibre en Català, segons Montse Ayats justifica l'èxit i la seva consolidació com el gran esdeveniment de l'edició en català (o, com va dir Miquel Codony, "la veritable festa (amb disculpes a Sant Jordi) de la literatura en català") gràcies a la implicació de tot el sector del llibre i les publicacions periòdiques.

En aquesta edició s'han assolit els objectius proposats: tant l'assistència de públic als actes, tot i la pluja d'alguns dies, com les vendes s'han incrementat de forma notòria. La gran majoria dels expositors, el dia 9, ja havien fet la mateixa facturació de tota La Setmana del 2014, la qual cosa augura una gran xifra final de la 33a edició. Les xifres definitives es faran públiques el 17 de setembre. La Setmana ha continuat teixint complicitats amb el públic, les biblioteques, les escoles i els mestres, les entitats culturals i les empreses privades per avançar en el foment de la lectura en català i la “creació” de nous lectors.

Montse Ayats, presidenta de La Setmana, ha declarat que "després d'aquestes 3 edicions de presidència de la comissió organitzadora de La Setmana, em sento satisfeta i orgullosa d'haver contribuït a consolidar un model de La Setmana en què tots els actors implicats ens hem esforçat per situar l'edició en català en el lloc que li pertoca: una edició normal en un país normal, no de resistència. Una edició moderna, diversa, internacional, equiparable a la de qualsevol altra llengua."

Albert Pèlach, President de l’Associació d'Editors en Llengua Catalana ha afirmat que “aquesta edició de La Setmana confirma que, no tan sols hem tocat fons pel que fa a la baixada continua de vendes (com avançàvem a l'inici d'aquesta 33a edició), sinó que la recuperació de les vendes del llibre en català és una realitat. La perseverança de l'organització en mantenir un espai central i apostar per un model de fira i festival, està donant fruits. Una edició molt exitosa."

Patrici Tixis, president del Gremi d'Editors de Catalunya, considera que "esdeveniments com La Setmana són fonamentals per animar la lectura i crear nous lectors. És necessari que des de tots els àmbits, públics i privats, es continuï donant suport a esdeveniments que estimulin la lectura com La Setmana."

Carme Prims, del Gremi de Llibreters de Catalunya ha volgut destacar "la gran afluència de públic i l'increment de facturació, així com la consolidació final i efectiva de La Setmana."

Joan Sala, editor de Comanegra i membre de la Comissió Organitzadora de La Setmana, afirma "la 33a edició de La Setmana del Llibre en Català ha estat, sens dubte, la millor de la història i és el presagi d'un gran futur d'aquesta trobada entre llibres i lectors ja definitivament consolidada"

Anna Cristina Beneyto, presidenta del Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya, destaca: "La Setmana s'ha convertit, en una fira amb una àmplia oferta i un magnífic aparador de l'edició en català. Malgrat l'evolució positiva de La Setmana, encara necessitem els ajuts de les administracions públiques doncs no oblidem que la nostra llengua és minoritària i encara no és oficial a Europa."

Helena Solà, gerent de l’APPEC declara "Per la Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals, La Setmana és un esdeveniment clau per al posicionament de les revistes en el conjunt del sector editorial. És un encert formar part de La Setmana, i apostar-hi amb la celebració del Dia de les Revistes i la Premsa en català la qual cosa ens ha permès augmentar un 8% les vendes i un 20% l'assistència a les activitats malgrat la pluja."

L'Associació d'Editors del País Valencià, que han tornat a La Setmana després 4 anys d'absència, han declarat "estem molt satisfets d'haver tornat a La Setmana. A més, d'aquesta edició agraïm que dins de la programació de les activitats s'haja inclòs un dia dedicat als autors valencians. Pel que fa a l'organització i a l'atenció als expositors, ha estat immillorable. Esperem que l'any que ve, puga'm gaudir una altra volta d'aquesta oportunitat per exposar els nostres llibres a la ciutat de Barcelona."

El lobby del Llibre Ebrenc es mostra satisfet de la seva primera experiència a La Setmana: "Hem pogut promocionar la literatura, els llibres temàtics, les publicacions de centres d’estudis, etc. entre un públic que sovint no hi té accés. L’estand 38 ha estat, en moltes estones, un anar i venir de gent, d’escriptors/es ebrencs, d’autors de llibres sobre el territori ebrenc, de públic barceloní i català, tot gestionat per un equip de llibreters i de dinamitzadors de publicacions ebrenques que hem gaudit de la primera experiència de venda dels nostres llibres a Barcelona d’una formar especial."

La comissió organitzadora de La Setmana vol agrair “a tots els professionals (més de 800 persones entre expositors, autors, treballadors, tècnics, presentadors, col·laboradors...) que han fet possible aquesta 33a edició, l'esforç, la bona sintonia i les facilitats per fer d'aquesta edició la millor de la història”.

A la imatge, Bonart ha estat present a La Setmana.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]