banner-elscatala-817x88px
El MACBA recupera l\'homenatge que Xavier Miserachs va dedicar a  Barcelona l\'any 1964

Exposicions

El MACBA recupera l'homenatge que Xavier Miserachs va dedicar a Barcelona l'any 1964

bonart barcelona - 18/09/15
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180
El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) dedica una exposició al fotògraf barceloní Xavier Miserachs, l’obra del qual es troba dipositada al Museu des de 2011. La mostra Miserachs Barcelona, centrada en el fotollibre Barcelona, blanc i negre, proposa un viatge en el temps on les imatges estan disposades en forma de grans murals, aparadors, ampliacions i projeccions, plantejant noves maneres de veure i llegir fotografies en l’espai expositiu.

El setembre de 1964, Miserachs va publicar la seva obra més destacada, Barcelona, blanc i negre, un fotollibre que reuneix gairebé quatre-centes fotografies que mostren la ciutat a través dels seus habitants, imatges de la vida quotidiana dels barcelonins en una ciutat que es transformava dia a dia.

L’obra sorgeix del desig de l'autor fer un llibre estrictament fotogràfic, compost d’imatges que formin un conjunt que es pugui llegir i mirar com una pel·lícula o una novel·la, més que no pas un llibre de fotografies: un fotollibre.

La presentació del Fons Xavier Miserachs tindrà lloc el 12 de novembre a les 19 amb una conversa oberta al públic en la qual diferents agents de la cultura compartiran les seves experiències i visions sobre el tractament, classificació i usos de l’arxiu en el context del museu d’art contemporani. El fons està format per uns 60.000 negatius, 20.000 transparències, 2.500 fulls de contacte, correspondència i altres documents que reflecteixen la trajectòria professional del fotògraf, compresa entre el 1954 i el 1998.

Miserachs Barcelona està comissariada per Horacio Fernández i es pot visitar fins al 27 de març del 2016.

A la imatge, l'obra Barcelona 1962.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Fons_d'Art_Banner_2022