FCC-Segell-banner4

Notícies

Clausurada l’exposició "Dalí. Pitxot. Cadaqués. Entorn a la pintura"

bonart cadaqués - 21/09/15
Impremta Pages - banner-180x178Baner_Esteva_Bonart_360x356
El dia 20 de setembre es va clausurar l’exposició temporal Dalí. Pitxot. Cadaqués. Entorn a la pintura. La mostra s’ha pogut veure des del 12 de juny i ha rebut 13.187 visitants. Aquesta exposició és homenatge a la llarga amistat i col·laboració de Salvador Dalí i
Antoni Pitxot. És un homenatge també a l’art i la pintura. I a un paisatge, el de Cadaqués, un paisatge mineral únic, que els inspira i condiciona alhora. La comissària de l’exposició, Montse Aguer, directora del Centre d’Estudis Dalinians i Patrona de la Fundació Dalí, ha valorat de manera molt positiva l’acollida que ha tingut la mostra. Els visitants han coincidit a assenyalar la interessant trajectòria d’Antoni Pitxot i l’originalitat i la bellesa tan particulars de la seva creació. Alhora que han destacat tant l’ús que fa d’un paisatge únic, el de Cadaqués, com la seva cosmogonia, la seva mitologia ancestral i íntima alhora, i els referents a la tradició pictòrica i humanística europea.

L’alcalde de Cadaqués, Josep Lloret, ha destacat “l’alta qualitat artística de la mostra i el seu caràcter marcadament emotiu”, ja que ha representat “un sentit homenatge a la figura d’Antoni Pitxot”, enguany nomenat fill adoptiu, que es va impregnar de l’essència i el caràcter del poble, els paisatges de Cadaqués i la geologia de Cap de Creus. Des del consistori es valora molt positivament "aquesta exposició dedicada a dos artistes estretament vinculats amb la vila i que ha rebut una molt important afluència de públic”. L’exposició ha comptat amb el patrocini d’AMSA, la Fundació Abertis, la Diputació de Girona i el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-