FCC-Segell-banner4
Retrospectiva de Joaquim Torres-García a la Sala Dalmau

Exposicions

Retrospectiva de Joaquim Torres-García a la Sala Dalmau

bonart barcelona - 23/09/15
BONART_180x180Baner_SantiMoix_Bonart_180x180
Emmarcada en la Barcelona Gallery Weekend que es celebra a Barcelona de l’1 al 4 d’octubre, la Sala Dalmau presenta una exposició dedicada a Joaquim Torres-García, la qual coincideix amb la gran retrospectiva dedicada a Torres-García que el MOMA de Nova York inaugurarà a finals d'octubre. La retrospectiva que presenta la sala Dalmau recorre l'obra de Joaquim Torres-García des de 1905 a 1940, del noucentisme al constructivisme. 

A l'exposició destaca una peça clarament noucentista de l'any 1916, Figures sota l'àlber, una petita tela d'esperit classicista. Torres arriba a Barcelona amb els seus pares sent molt jove, i comença la seva formació artística en Belles Arts i al Cercle Artístic Sant Lluc. Se sentirà molt atret per la cultura hel·lènica, els primitius italians i el noucentisme. Aquesta obra reflecteix clarament les influències del moment en l'artista. Completen aquest període dos interessants obres Dues dones a la font c.1905 i Figura de dona pentinant de 1912.
El gruix de l'exposició estarà format per obra dels anys 20 i principis dels 30, anys corresponents a la seva estada a París. A poc a poc condensa els principis neoplasticistes, el mediterrani i l'art primitiu i desenvolupa el seu ideari constructivista a principis dels anys 30 que culminarà a Montevideo amb la creació de la "Escola del Sud" i la consagració del Constructivisme.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021