FCC-Segell-banner4
Cristina Iglesias presenta el seu llibre \

Biblioteca

Cristina Iglesias presenta el seu llibre "Tres Aigües" al Museu Reina Sofia

bonart madrid - 29/09/15
180x180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
El 30 de setembre, a les 19,00 h, a l'Auditori de l'edifici Sabatini del Museu Reina Sofia, l'artista Cristina Iglesias presenta el seu llibre Tres Aigües, un reflex editorial de la triple intervenció escultòrica homònima que ha realitzat a Toledo, exaltant la relació de la ciutat i el seu riu, el Tajo.

Aquest treball, que pot considerar com a epíleg de l'exposició Metonímia, retrospectiva que el Museu Reina Sofia va dedicar a l'artista el 2013, és un dels projectes urbans més ambiciosos portats a terme a Europa en els últims anys.

En ell, es connecten natura, història i paisatge a través de tres instal·lacions que entrellacen espais emblemàtics de la ciutat (La Torre de l'aigua, la font del Convent de Santa Clara i la nova font creada per l'artista a la Plaça de l'Ajuntament) que al·ludeixen amb subtilesa a les tres cultures històriques de Toledo (cristiana, mudèjar i musulmana), incorporant la sensació del present al passeig històric. El llibre, de 148 pàgines, conté textos de Beatriz Colomina i Maria Warner i ha estat coeditat entre Turner i Artangel.

La presentació consistirà en una conversa entre Cristina Iglesias, Manuel Borja-Villel, director del Museu Reina Sofia, i James Lingwood, codirector d'Artangel, institució coproductora del projecte.
Cristina Iglesias, artista que ha realitzat nombroses exposicions i intervencions des de mitjans dels anys 80, va obtenir el 1999 el Premi Nacional d'Arts Plàstiques. Ha representat a Espanya en diferents biennals internacionals com ara la de Venècia, Sydney o Taipei i exposat en diverses institucions com la Kunsthalle de Berna, el Stedelijk Van Abbemuseum d'Eindhoven, el Guggenheim Museum de Nova York i el Ludwig Museum de Colònia, entre d'altres . A més, molts dels principals museus del món compten amb obra seva en les seves col·leccions.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat