FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Construint Democràcia" al Palau Juan de Valeriola

bonart valència - 30/09/15
Nial nou-180x178BONART-180x180-Cervells
Del 2 d'octubre al 10 de gener la Fundació Chirivella Soriano exhibeix en el Palau Juan de Valeriola l'exposició Construint Democràcia. La mostra reuneix set propostes artístiques (Xavier Arenós, Colectivo Cambalache, Santiago Cirugeda, DEMOCRACIA, Domènec, Alicia Framis i Laia Solé) que comparteixen un mateix símptoma: la necessitat de generar «una reflexió al voltant de com articular l'esfera pública, al paper que té el ciutadà en la construcció de la mateixa ia la relació de l'art amb els processos democràtics».

Al llarg dels últims anys els esdeveniments socioeconòmics han acabat per ensorrar l'estructura que sostenia l'anomenat estat de benestar. Aquesta situació ha fet evident la necessitat de canviar el rumb del nostre sistema polític, destacant el paper fonamental i la importància de la participació social en la construcció d'un estat democràtic. En aquest sentit, és important ressaltar que el concepte de ciutadania està inseparablement vinculat al de democràcia.

Aquesta relació defineix i alimenta un dels pilars bàsics de la democràcia, ja que dóna permís a que les pròpies persones plantegin les seves propostes i intentin promoure-les mitjançant diferents vies. Així mateix, aquest tipus de dinàmiques ajuda a replantejar els seus llaços socials en reclamar un compromís amb la cosa pública, circumstància que implica una identificació de l'individu amb la seva comunitat, estant i actuant amb i per a aquesta.La implicació del ciutadà com a subjecte polític permet construir i reclamar un canvi de model, tant des del punt de vista social com econòmic, que possibiliti repensar la política i les formes de govern. Amb això es pretén anar més enllà del marc de la democràcia representativa i atorgar així als membres de la comunitat, amb la seva participació, la legitimitat de poder negociar les seves propostes. Sorgeix així la voluntat d'incitar una nova politització de la societat civil mitjançant la configuració de sociabilitats alternatives.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021