M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
\

Exposicions

"Les portes del paradís" d'Isidre Manils a la Galeria Cànem

bonart castelló - 02/10/15
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Eude, generic
La galeria Cànem de Castelló presenta, del 2 d'octubre al 17 de novembre del 2015, una mostra titulada Les portes del paradís, amb obra d’Isidre Manils (Mollet del Vallès, Barcelona, 1948).

Isidre Manils, inesgotable font de recursos estilístics propis, manipula la realitat a través de veladures i transparències: pinzellades a mode de capes de llum difuminades que n’encenen la significació. La recerca de “la mirada cinematogràfica de la pintura” és una de les constants en la seva llarga trajectòria, i aquests vincles amb el setè art, doncs, tan presents en la seva producció, fan que les seves obres s’obrin a aquest llenguatge tot dibuixant un nou i original horitzó creatiu.

“Vaig aprendre què pintar, però no en el sentit literal, de temes, sinó més profund; el què seria el tema principal de la meva pintura, el com és el que m’ha donat més feina”, explica Manils.

Les creacions de Manils parteixen, en moltes ocasions, d’una recol·lecció d’imatges de tota mena, del cinema, de la televisió i, en aquesta ocasió, de revistes. Ell les ordena, meticulosament, seguint els registres que li interessen, les sotmet a l’atzar del tall de la guillotina i, a les teles i papers amb què treballa, hi incorpora els retalls d’imatges diverses (cabells, cossos, collarets, objectes brillants, cortines de vellut vermell, etc.) i les integra al negre i, amb gomes i pinzells perquè aparegui el substrat iconogràfic i cromàtic que caracteritza la seva obra.

Et poden
Interessar
...