Visites Palau Moja_1280x150

Exposicions

"Canvi de llums", al Museu ABC, reivindica la il·lustració dels anys setanta

bonart madrid - 05/10/15
Del 9 d'octubre al 7 de febrer del 2016, el Museu ABC - Centre d'Art, Dibuix i Il·lustració acull l'exposició Canvi de llums. Il·lustració espanyola en els anys 70.

Per primera vegada, una exposició recull el treball d'un grup d'artistes espanyols que van tornar la modernitat a la il·lustració. Cinc dones i sis homes que van revolucionar amb llapis, gouache i aquarel·la el dibuix espanyol: José Ramón Sánchez, Fina Rifà, Pilarín Bayés, Asun Balzola, Manuel Boix, Miguel Calatayud, Luis de Horna, Miguel Ángel Pacheco, Karin Schubert, Ulises Wensell i Carme Solé.

La mostra, comissariada per Felipe Hernández Cava, aplega un total de 114 obres d'onze artistes que van modificar el rumb del dibuix a l'estat espanyol i van tornar a sintonitzar plenament amb una modernitat que s'havia perdut per raons polítiques en dècades anteriors.

Encara que cada un es va valer d'un llenguatge propi, sí van compartir alguna cosa més que un moment de la història i un context influenciat per l'eclosió de l'art pop que, en major o menor mesura, es va reflectir en el seu treball.

És una generació d'il·lustradors que no va tenir por al compromís social i polític en una època convulsa; que va comptar amb la suficient preparació i destresa tècnica per respondre a les línies internacionals en auge, superant sovint als seus referents; que va reivindicar el seu paper professional des de la humilitat de sentir artesans del llapis i l'aquarel·la, i que es va mostrar especialment sensible als nous models educatius.

A la imatge, una il·lustració de Pilarín Bayés.
bonart-1_1Banner-Flama-180x180px_v1-cat

Et poden
Interessar
...