FCC-Segell-banner4
\

Biblioteca

"Quaderns de la Revista de Girona" publica una monografia d’Ullastret

bonart girona - 07/10/15
180x180Banner-CMW-180x180px_v1-esp
Fa molts anys que la coneguda col·lecció Quaderns de la Revista de Girona, que edita conjuntament la Diputació amb l’Obra Social “la Caixa”, compleix amb èxit la seva funció d’estudiar i de donar a conèixer la geografia, la cultura i la història de les terres gironines per mitjà de les seves dues línies de publicació: les monografies locals (estudis sobre el passat i el present de pobles i ciutats) i les guies (dedicades a qüestions d’abast general).

D'ençà de 1985, quan es va iniciar la col·lecció, s'han publicat un total de 178 volums. Amb l'edició de les monografies, s'ofereix als municipis de les comarques gironines la possibilitat de recollir en un volum un estudi del seu passat i el seu present, i de donar-ne a conèixer els seus trets identitaris. La Diputació de Girona, per tant, entén aquesta col·lecció com una forma més de suport i de col·laboració amb els municipis de la demarcació, i com una forma de promoció i divulgació dels valors que configuren el territori, la societat, la cultura i el patrimoni de les terres de Girona. Actualment, hi ha en procés d'edició les monografies de Palol de Revardit, l'Escala i Rupià, etre d'altres.

El llibre sobre Ullastret, escrit per la periodista Puri Abarca, es presentarà el dia 10 d’octubre, a les 19 h, al local social del poble.

El terme municipal d’Ullastret està situat a la plana del Baix Empordà, a la dreta del riu Daró. Limita amb els termes de Serra de Daró, Matajudaica i Casavells (Corçà); Castell d’Empordà (la Bisbal); Vulpellac i Canapost (Forallac), i Palau-sator. En total, el municipi té 11 km2 i prop de 300 habitants.

El municipi destaca pel seu patrimoni històric i artístic, a cavall de dues èpoques: la dels ibers, entre els segles vi i ii aC, concentrada en la zona del puig de Sant Andreu, i la medieval, de la qual el nucli antic és una mostra clara i ben conservada. Tot plegat, s’envolta d’un mosaic de camps de cultiu i de turons que, a vista d’ocell, mostren un paisatge excepcional i ple de contrastos, inspirador de literatura, com ara la del baixempordanès Josep Pla. Als valors patrimonials, s’hi afegeixen els d’un poble petit però dinàmic, amb molta història per explicar.

Aquest és el primer llibre publicat que recull la història i les singularitats d’Ullastret.

Puri Abarca (Mont-ras, 1966). És periodista i politòloga. Va treballar al diari El Punt durant vint-i-dos anys, del 1989 a finals del 2011, on va exercir de periodista de diferents temes: turisme, urbanisme, medi ambient o política, entre d’altres. Des del 2011 treballa com a autònoma de periodista i politòloga, i forma part de l’equip de l’editorial Edicions Baix Empordà. Coordina diverses publicacions municipals, de caràcter mensual i anual, al Baix Empordà, i llibres de temes diversos, i col·labora amb alguns mitjans escrits, com ara la Revista de Palafrugell o la Revista de Girona.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-